Новини

САЩ: България е наш съюзник и приятел

  03.03.2021 16:53  
САЩ: България е наш съюзник и приятел
  nova.bg

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън поздрави България по случай националния ѝ празник, 3 март, предаде агенция БГНЕС.

„Като приятели, съюзници и партньори, САЩ и България споделят ангажимента си към свободата, правата на човека, демократичните и отговорни институции, сигурността и пазарната икономика. Поддържането на тези трудно извоювани ценности не е лесно, но всички ние трябва да се стремим да го правим – за себе си и за бъдещите поколения“, се казва в поздравлението на държавния секретар.

„Очакваме с нетърпение да работим заедно, докато сте начело тази година на инициатива „Три морета“ и докато се възстановяваме от глобалната пандемия, съживяваме икономиките си, укрепваме нашите институции, справяме се с общи регионални и глобални предизвикателства и доразвиваме стратегическото си партньорство”, подчертава държавният секретар. „Отправям най-добри пожелания за една спокойна, здрава и просперираща година и очаквам бъдещо развитие на приятелството и все по-тясно сътрудничество“, написа още Блинкън.


Анкета

За кого ще гласувате?


Резултати
Видео
Така храната няма да залепва за тигана
 01.03.2021 14:33      
Видео
Рита Ора сподели нови кадри от България
 25.02.2021 21:21