Икономика

Борисов: В следващите четири години средната заплата ще стане 2000 лв.

  05.03.2021 15:04  
Борисов: В следващите четири години средната заплата ще стане 2000 лв.
  Darik

Премиерът Бойко Борисов посети храм-паметник "Рождество Христово" в гр. Шипка. По традиция посещението му беше излъчено на живо във Фейсбук.

Кубетата на Храм-паметника "Рождество Христово" в град Шипка вече сияят с ново осветление, монтирано от община Казанлък. Обновлението бе приветствано лично от Старозагорският митрополит Киприан, който припомни, че жестът на общината идва в навечерието на 120-годишнината от освещаването на храма през септември 1902 година.

Премиерът получи благодарствен знак за възстановяването на камбанарията на храм паметника Рождество Христово в гр. Шипка.

"Идват на 3 март веднъж в годината, снимат се тук, а ние ще им възстановим и паметника на Шипка, и тук помогнахме за камбанарията в храма, който пази паметта за героите от Руско-турската освободителна война. Естествено ще направим на манастира и другото крило, както искате. Това е наше задължение, да го направим", заяви при посещението си Борисов. Той припомни, че камбанарията била в изключително лошо състояние и всеки момент можела да падне.

Той напомни за помощта, оказана от кабинета и на други храмове в страната с думите:"За нас вашите молби са заповед".

Премиерът заяви, че в следващите четири години БВП ще стигне до 100 млрд. лв., а средната работа заплата 2000 лв., санирането също щяло да продължи.

"Още 1-2 месеца трябва да се справим с пандемията. До следващите 4 години, вчера правихме разчети, ще вдигнем брутния вътрешен продукт до 100 млрд. евро. 196 млрд. лв. мога да им ги обещая. Когато преди 4 години взехме управлението, никой не вярваше, че ще стигнем 120-130 млрд. Коронавирусът ни спря за една година", заяви премиерът. И допълни: "Убеден съм, че постигнем поне 2000 лв. средната работна заплата и нагоре, ще продължим санирането, но на първо място са църквите, манастирите и джамиите, защото искам всички да са спокойни и да се отдадат на вярата".

След посещението в храма Борисов разговаря с хора от града и инспектира и ремонта на местното читалище "Светлина" в град Шипка, което също се възстановява със средства, отпуснати от държавата.

Борисов изтъкна и добрите ни приятелски отношения с Турция в момента: "От война до най-добри приятелски и съседски отношения. За националния ни празник кулата "Атакуле" в Анкара е светнала в цветовете на трибагреника ни".

 


Анкета

За кого ще гласувате?


Резултати
Видео
Ниагарският водопад грейна в бяло, зелено и червено
 04.03.2021 12:11      
Видео
Така храната няма да залепва за тигана
 01.03.2021 14:33