Новини

Красимир Каракачанов е победител от днешния дебат

  05.03.2021 15:55  
Красимир Каракачанов е победител от днешния дебат

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е победителят от днешния дебат по БТВ, коментираха политолози и анализатори пред "Скандал". Той се представи най-добре спрямо останалите участници.

Сутринта по националната телевизия вицепремиерът дебатира с Томислав Дончев от ГЕРБ, Кристиян Вигенин от БСП, Йордан Цонев от ДПС.

Каракачанов заяви, че приоритетите на ВМРО са да продължи политиката на увеличение на доходите, защитата на националните интереси и недопускане на джендър идеологии, както и ясна гаранция, че Република Северна Македония няма да влезе в ЕС, ако продължава да води антибългарска политика.

Вицепремиерът коментира и противоепидемичните мерки.

„Ако не сме единни по този проблем, каквито и мерки да се приложат, няма да има ефект“, каза Каракачанов. Той добави, че правителството е взело необходимите мерки срещи Ковид 19.

Лидерът на ВМРО говори и за правосъдната реформа.

„За съжаление идеята за правосъдна реформа се концентрира през последните години само върху главния прокурор. Правосъдието стана трудно достъпно за всеки български гражданин“, обясни Каракачанов.

Относно пенсиите, според него средната пенсия може да бъде увеличена. Той добави, че социалната политика трябва да бъде в подкрепа на работещите и учещи млади семейства, а не на маргинализираните маси в гетата.

Красимир Каракачанов опонира с факти на внушенията на Кристиан Вигенин, че нямало реформа в армията.

„Вашите експерти (в БСП – б.а.) са неграмотни. Да си скъсат дипломите! 48% е увеличението на заплатите на военнослужещите. Много повече хора сега постъпват в армията, отколкото напускат. Сделките със самолетите не са само на хартия, това са най-продаваните самолети в света. Фрегатите ще се правят в българска корабостроителница.“, каза Красимир Каракачанов.

България за нас винаги е била над всичко, заявяват от ВМРО и посочват, че приоритети за тях и в следващия парламент ще останат повишаването на доходите на хората, отстояването на традиционните семейни ценности, защитата на националните интереси, особен фокус и внимание към националната и лична сигурност на българските граждани.


Анкета

За кого ще гласувате?


Резултати
Видео
Ниагарският водопад грейна в бяло, зелено и червено
 04.03.2021 12:11      
Видео
Така храната няма да залепва за тигана
 01.03.2021 14:33