Новини

Борисов: Учителската заплата стига 2500 лв., 5% от БВП отива за образование (ВИДЕО)

  07.03.2021 12:59  
Борисов: Учителската заплата стига 2500 лв., 5% от БВП отива за образование (ВИДЕО)

„Нашата предизборна кампания е лесна, показва работа, работа, работа”. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на детска градина в село Драганово. С него бяха и вицепремиерът Томислав Дончев и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

„За четирите години сме доказали, че това което сме обещали е изпълнено на 100%. Няма нито едно неизпълнено обещание. Учителите получиха обещаното. Хората на първа линия в борбата с вируса – също”, добави Борисов.

"И през следващите 4 години образованието ще продължи да бъде основен приоритет, няма да остане неремонтирано училище в България, а средната учителска заплата ще достигне 2500 лева", обясни премиерът.

Министър-председателят подчерта, че ГЕРБ и правителството са показали, че след големите градове, са се обърнахли и към малките населени места, защото и там живеят хора и те трябва да живеят по същите условия.

Кандидатът за народен представител, водач на листата на ГЕРБ в Габрово и вицепремиер Томислав Дончев изтъкна ангажимента за поддържането на високия дял от БВП за образование, който ще достигне 5% в следващите години, както и за увеличаването на разходите за научна и развойна дейност. „Залагаме осигуряването на нови модерни кабинети за природни науки, дигитализация на учебния процес, дигитални методи на обучение“, уточни Томислав Дончев и отбеляза, че тези приоритети са ключови, за да има страната ни икономика, базирана на знанието и иновациите.

"Детската градина в село Драгиново беше изградена с отпуснати от правителството 1,6 млн. лева през 2017 г. Осигурихме още 150 000 лв. и за обзавеждането на новата сграда, в която се обучават 130 деца. Подпомогнахме СУ „Методий Драгинов“ със средства за построяването на физкултурен салон и за площадки за обучение по безопасност на движението. Иначе от началото на мандата сме дали над 8 млн. лв. за инфраструктура в община Велинград", обясни Борисов.

"След като вече модернизирахме големите градове, насочихме усилията си и към малките населени места. В следващите години ще получим близо 60 млрд. лв. европейски средства, които ще използваме и за подобряването на средата за живот в малките населени места. Община Велинград е голям туристически център, хората тук са заети предимно в този сектор. Ние изпълнихме ангажименти си към тях и забранихме добива на волфрам в района", добавя той.

Кметът на Велинград Костадин Коев благодари на Бойко Борисов за удържаната дума, че Велинград ще бъде свободен от рудодобив и градът ще продължи да развива приоритетно туризма.

До три месеца ще бъде готова 14-километровата отсечка от пътя Велинград - Сърница до село Абланица и разклонението до село Магерово, заяви председателят на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ посети село Магерово и лично се увери колко важен за хората в региона е новият път, който ще бъде изграден с държавни средства в размер на около 10 милиона лева. Борисов посочи, че пътят ще бъде изграден, независимо от възраженията на опозицията. „Комунистите ходиха да ни топят защо Ви правим пътища, не можело тук да живеят хора“, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов изтъкна стабилната подкрепа, на която в рамките на изминалия мандат са разчитали както големите, така и малките населени места. През 2019 година отново с отпуснати от кабинета близо 300 000 лева беше изграден и друг важен за местните жители път между селата Абланица и Магерово .


Анкета

Ще успее ли да състави ГЕРБ правителство?


Резултати
Видео
Вижте как буйства индиецът от приземения в София самолет (ВИДЕО)
 07.03.2021 12:52      
Видео
Ниагарският водопад грейна в бяло, зелено и червено
 04.03.2021 12:11