Свят

Масовият убиец от Атланта отрича да е воден от расистки мотиви

  18.03.2021 08:44  
Масовият убиец от Атланта отрича да е воден от расистки мотиви

Масовият убиец в салони за масажи в района на Атланта, в южния американски щат Джорджия, отрича да е бил воден от расистки мотиви, предадоха информационните агенции.

21-годишният Робърт Арън Лонг уби осем човека, включително шест азиатки, преди да бъде задържан от полицията. Според бивш негов съквартирант той се срамувал, че е пристрастен към секса и посещава такива салони, търсейки сексуални услуги.

На Лонг бяха повдигнати обвинения в убийството на осем души. Белият мъж отрекъл какъвто и да било расистки мотив и се самоописал като „обсебен от секса“. По думите му салоните за масажи били „изкушение“, което искал да премахне.

Разследването обаче продължава, като представители на правоохранителните органи казаха, че е твърде рано да се правят окончателни изводи.

Масовото убийство обаче засили страховете на азиатската общност в САЩ. Престъпленията от омраза срещу нейни представители в страната вече се увеличиха от началото на пандемията от новия коронавирус.

Според активисти антиазиатските настроения са били подхранени от бившия президент Доналд Тръмп, който, докато бе в Белия дом, обвиняваше Китай за появата на наричания от него „китайски вирус“.

В доклад американското разузнаване споменава за висока степен на заплаха в Съединените щати от склонни да прибягват към насилие екстремисти, мотивирани от различни поводи за политическо недоволство и расови предразсъдъци, отбелязва БТА.


Анкета

Трябва ли да се проведат нови избори?


Резултати
Видео
Веломобил, движещ се със скорост 60 км/ч
 19.03.2021 16:01      
Видео
Фънки кара бясно кола-фотьойл
 14.03.2021 22:00