Новини

Втора зима на Витоша

  20.03.2021 11:49  
Втора зима на Витоша

Втора зима на Витоша - нещо, което не сме очаквали през март. Имаме 1 метър нов сняг, който ще ни осигури много хубаво каране на ски и всякакъв друг вид зимни спортове, може би през целия месец април. Това каза пред БГНЕС Емил Тодоров, мениджър на ски писти от Витоша ски АД.

Той подчерта, че условията са чудесни. “Има и хубаво време. Очакваме и още снеговалежи. Така че със сигурност поне до средата на април месец ние ще имаме прекрасно време за зимни спортове”, заяви Тодоров.

Към момента са готови да посрещнат любителите на снега, на зимни спортове в долната част на планината, в горната част все още има много сняг, който обработват. При подходящи условия в събота пистите и съоръженията на Витоша ще работят и във високите части.

“Не е имало толкова много сняг от 2012 година”, каза мениджърът на Витоша ски.

Николай, който виждаме тук не скри например, че не само днес, а почти през целия сезон, когато може, не пропуска да ходи на планина. „Важно е да сме в планината през зимата“, каза мъжът. Времето днес Николай определи като великолепно. „Сняг има изключително много, условията са прекрасни“, каза той. Със ските тук е и Богомил, който до скоро е живял в чужбина 8 години. „Отлично е времето, отдавна не съм бил на ски, но мисля че са и добри условията. Засега съм много доволен“, сподели той.

Разбира се, за да се радваме на посещението си в планината, не бива да забравяме да сме подготвени за нея. Да следим прогнозата за времето, за лавинната обстановка, да не се кара извън обработените терени, и да не се движим извън маркирани зимни пътища. /БГНЕС


Анкета

Трябва ли да се проведат нови избори?


Резултати
Видео
Веломобил, движещ се със скорост 60 км/ч
 19.03.2021 16:01      
Видео
Фънки кара бясно кола-фотьойл
 14.03.2021 22:00