Новини

Искрен Веселинов: ВМРО изпълни дълга си пред българските граждани в 44-ото НС

  25.03.2021 11:26  
Искрен Веселинов: ВМРО изпълни дълга си пред българските граждани в 44-ото НС

Тръгваме към следващия мандат със заявката за по-високи доходи, сигурност за всеки българин, отстояване на християнските ценности и запазване на традиционното семейство.

Това бяха посланията, които заместник-председателят на ВМРО и председател на групата в 44-ото Народно събрание Искрен Веселинов отправи от трибуната на парламента по време на последното заседание. Той направи и отчет за свършеното от народните представители от групата, като постави акцент на повишените доходи в сектор сигурност, образование, изпълненото обещание за 300 лв. пенсия, държавната помощ за всяко дете чрез данъчни облекчения на родителите, безпрецедентното доверие в Българската армия, постигнато чрез работата на председателя на ВМРО Красимир Каракачанов, защитата на правата на длъжниците от банките и ЧСИ, прекратяването на фигурата на вечния длъжник и битката за запазване на нормалността и на традиционното семейство и християнските ценности, които са под непрекъсната атака от пролиберални идеологии.

Прилагаме и пълния текст на декларацията, прочетена от Искрен Веселинов в последния ден от работата на 44-ия парламент:

Уважаема госпожо председател, дами и господа,

Изминаха четири години, в които имаше много добри и много не толкова добри неща. Ще започна с лошите - тези четири години бяха белязани с перманентни кризи. Бяха белязани с разделение и политическо противопоставяне, каквото рядко е имало в историята ни. С постоянен опит да се събори управлението, за да се предизвикат предсрочни избори и неистово нежелание да се приемат резултатите от вече проведените. С война между институциите, със скандали, с бойкот на парламента. Единственото, което липсваше в тези години е съзнанието за общо бъдеще, диалог и смирение пред негово величество народа.

Това статукво, статуквото на скандала и омразата формира у мнозина българи усещането за свободно падане, продължи да ерозира в тях чувството за държавност и създаде общ негативен знак върху т. нар., политическа класа на България. Тези разочаровани хора са готови да срещнат с „осанна“ поредния политически месия, който със сигурност ще разпнат на кръста на разочарованието си много скоро. Защото градивните неща в управлението се случват бавно, изискват подготовка, а резултатите често идват не при този, който ги е започнал. Затова е важна приемствеността и уважението към заслугите на другия. Чувството за историзъм. Надявам се, в следващия парламент да има много повече място за него.

И в името на историзма ще спомена някои от най-важните моменти за нас, от ВМРО в тези четири години. Успехи, с които се гордеем и, които постигнахме с много усилия. Те именно осмислят нашия престой във властта, заради тях търпяхме хулите на настървени за власт субекти, заради тях заплатихме и с част от политическата си популярност, но не съжаляваме.

На първо място това е разбиването на посттоталитарното статукво, утвърдило трипартиен модел от голяма лява партия - БСП, голяма дясна - в момента ГЕРБ и етническата партия ДПС за балансьор. ОП измести Движението от третата позиция и дебалансира системата. Блокирайки границата с Турция преди вота през 2017 г., не допуснахме в парламента да влезе и втора етническа партия - ДОСТ - пряко под влиянието на неоосманиста Ердоган.

Така за първи път в посттоталитарна България национално-патриотичните формации бяха официално включени в управленската коалиция.

Напразни бяха опитите на ДПС да „етикират“ управлението като „ксенофобско“ и „фашистко“. Така че до голяма степен европейската заслуга на нашето управление е, че показа, че патриотизмът не е една стигмирана идеология, не е нещо, което трябва да седи в ъгъла и да се плашат системните партии с него, а е идеология, която пробива статуквото в Европа. Статукво - засега либерално, което донесе на същата тази Европа много беди и е на път да я превърне дългосрочно в бойно поле на радикалния ислям. Какви ще са разрушителните ефекти върху психиката на милиони хора и обществото като цяло във връзка с текущия антисемеен, налагащ джендъризъм експеримент, също предстои да видим.

Патриотичните формации можем да се гордеем с това, че за първи път след 10.11.1989 г. преобърнахме (заедно с партньорите си) някои тенденции в политиката на България, които бяха част от „либералния консенсус“ и бяха следвани все едно кой е в управлението. Тези реперни за нас политики бяха:

1. Доходите.

Преодоляхме философията на постната пица и в три поредни години осигурихме ръст на доходите от над 10%.

- минималната работна заплата от 510 лв. вече е 650.

- в сектор образование заплатите се удвоиха.

- в други, като сигурност и здравеопазване ръстът е далеч над 40% - минималната пенсия от 168 вече е 300 лв. - 84% ръст.

- подпомагаме всички пенсионери под линията на бедност.

- въведохме семейно подоходно облагане. Всяко българско дете ще получава подкрепа от държавата по 450 лв. Годишно през данъците на своите родители.

2. В името на нормалността, семейството и децата бяхме коректив на властта

  • Спряхме ратификацията на Истанбулската конвенция;
  • Спряхме антисемейната Стратегия за детето;
  • Изменихме ЗСУ в полза на семействата и се борим за неговата пълна отмяна;
  • Блокирахме ратификацията на СЕТА и запазихме България от проникване на ГМО;
  • Постигнахме нулев мигрантски натиск към България.

3. Гарантирахме независима външна политика, бранеща националните интереси и работеща в защита на българите зад граница.

За нас като Патриоти от особено значение са успехите на каузи, които изработихме ние:

- Каузата на българщината в Македония винаги е била водеща. Чрез участието си в управлението успяхме да наложим курс, нетърпящ историческите фалшификации и антибългарската кампания на Скопие. Въпреки външния натиск. Вярваме, че е въпрос на време измислената теза на македонизма да ерозира и да бъде възстановена историческата истина за българския произход на населението там.

- Извоювахме признаването на статута на национално малцинство на българите в Албания, а подобни усилия полагаме и за Косово.

- Подкрепяхме българската общност в Западните покрайнини, Защитихме българите в Украйна, когато бяха заплашени от административно раздробяване и асимилация;

- облекчихме процедурата по издаването на т.н. „синя карта“ и работна виза за българите от трети страни (това подпомогна нашите сънародници от Украйна, Молдова, Северна Македония и др.)

- В борба за допълнително национално самочувствие внесохме промени в Кодекса на труда относно кирилицата, която е български принос за световната цивилизация. След дебати заедно с експертите изработихме ново наименование на празника - „24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност“.

5. Дадохме импулс за опазване на националната сигурност и повишаване на отбранителните способности.

Десетилетният упадък на системите за национална сигурност превръщаше страната ни в територия без възможност за защита, организъм без имунна система. Чужди държави създаваха партии, НПО-та и контролираха вероизповедания без някой да окаже съпротива. Армията се занимаваше с постоянни съкращения и периодично рязане и продаване на военна техника, съставът бе ниско платен и дълбоко деморализиран.

За ВМРО основна цел бе да противодействат на тези процеси.

Започна цялостна реорганизация на сектор Отбрана, основана на принципа, че за изграждането на боеспособна армия е необходима съвременна техника, обучен състав и мотивирани военнослужещи.

Сега интересът на младите хора към армията нарасна. Социалния статус бе повишен. С целия комплекс от мерки беше преобърната тенденцията за намаляване на числения състав на армията.

6. Истината за интеграцията на маргинализираните цигански общности.

Бумът на маргиналните цигански общности е демографски проблем, защото изкривява етническата структура на населението. Икономически проблем е, защото тези хора не желаят да работят. Социален, защото са превърнали в начин на препитание източването на фондовете за подкрепа на нуждаещи се. Еманацията на този проблем обаче е въпрос на национална сигурност, защото се формират зони на беззаконие и терор над мирното население, което е недопустимо в европейска България.

ВМРО първи поставихме на висок глас този проблем, замазван от политическата коректност и използван предизборно от нечистоплътни политици. За нас интеграцията не е способ българите да бъдат обучени в търпимост към циганските набези и безобразия, а процес, основан на учене, труд и социализация.

  • Спряхме всички социални помощи в семейство, чиито деца не ходят на училище;
  • Върнахме 40 хил. деца в клас и въведохме задължителна детска градина за децата над 4 години.
  • Спряхме помощите на безработни, ако не полагат труд, не се квалифицират и социализират.
  • Въведохме наказание „Труд в полза на обществото“ за нарушители рецидивисти.

7. Водихме борба за правата на гражданите и потребителя.

Нашата голяма битка в полза на обикновените хора беше приемането на Закон, който да сложи край на фигурата „доживотен длъжник“. Внесохме заедно с партньорите си ЗИД на Закона за задълженията и договорите за приемане на 10-годишна абсолютна давност. Той беше единодушно подкрепен в залата на Народното събрание и ще облекчи съдбата на стотици хиляди българи, когато влезе в сила след 6-месечния преходен срок.

  • Ограничихме произвола на ЧСИ-та и колекторските фирми;
  • Спряхме рекета на комуналните дружества при присъединяване на нови абонати чрез промени в ЗУТ
  • Разрушихме оковите на хазартната зависимост за стотици хиляди българи.
  • Приехме изменения в Закона за защита от шума, с които се въведе железен ред и контрол.
  • Уредихме законодателно стопанисването и поддържането на язовирите, бързото извършване на неотложни ремонти и така – предотвратяването на риска от наводнения.
  • Защитихме в Закона за административно регулиране на икономическите дейности при търговията с нефт и нефтопродукти - правата и интересите на малките и средни търговци на горива и спасихме бранша от фалит.

Всичко описано доказва, че ВМРО не просто участвахме във властта, не просто посрещахме предизвикателствата и работихме добре, ние поставихме начало на важни промени в много жизнено важни сфери. Ние се опълчихме на инерцията и на натрупаните десетилетия негативни тенденции и започнахме да ги преодоляваме. Считаме, че след нашето участие в управлението България е по-независима, по-бранеща националните си интереси и по-вярна на духовните традиции, които ни правят българи!

Тоест, че ние от ВМРО в парламента изпълнихме докрай дълга си пред българските граждани, които им гласуваха доверие през далечната 2017 г.


Анкета

Трябва ли да се проведат нови избори?


Резултати
Видео
Фики стана част от голям международен проект
 24.03.2021 16:12      
Видео
Вижте гаража на бъдещето
 23.03.2021 19:53