Свят

Гърция отваря отново магазините

  05.04.2021 10:56  
Гърция отваря отново магазините

От днес Гърция отваря повечето магазини за търговия на дребно, въпреки стабилното ниво на инфекции с COVID-19 и двуцифрените смъртни случаи.

Позволявайки на хората да излязат извън домовете си с подобряването на времето, правителството се надява да намали щетите върху икономиката, която понесе сериозен удар върху приходите от намаления туризъм.

Отварянето няма да бъде пълно и ще е необходимо спазването на определени изисквания.

Ще работят само услугите "click away" и "click in shop", които предвиждат получаване на предварително направена поръчка или посещение в магазина след предварително запазен час. Предвижда се в магазините да бъдат допускани едновременно до 20 души.

Гражданите ще разполагат най-много с 3 часа за пазаруване веднъж на ден, след като са изпратили предварително на специален номер SMS с имената си и получат отговор с разрешение за посещение в магазина.

Самите магазини ще работят в съответствие с протокол, който позволява присъствието на един човек на площ от 25 квадратни метра.

Повторното отваряне в понеделник не засяга универсалните магазини и моловете, чиято работа ще бъде преоценена по-късно през април.

Ограниченията за търговия на дребно остават в сила и в райони около Солун и Патра заради пиковете в броя на заразените.


Анкета

Как трябва да реагираме на искането на Русия НАТО да се изтегли от България?


Резултати
Видео
Заровен жив за 50 часа: това е най-гледаното ВИДЕО за 2021 г.
 19.12.2021 08:02      
Видео
Ето я новата коледна песен на Ед Шийрън и Елтън Джон
 06.12.2021 13:54