Новини

Първо в Скандал! Вижте запалването на автокъщата на Антониото (ВИДЕО)

  08.04.2021 09:00  
Първо в Скандал! Вижте запалването на автокъщата на Антониото (ВИДЕО)

"Скандал" показва за първи път запалването на коли в автокъщата на убития Николай Драгополов - Антонио. Видеото е изпратено до медията ни (виж подпалването от 2:57 мин). Криминалисти обясниха, че вероятно автомобилите са подпалени от бившия му съдружник Божидар в "IS Auto". Има данни за палежи и на имоти. Застреляният на Околовръстното снощи Ники – Антонио водил война именно с Божидар и се готвел се да стане защитен свидетел срещу него.

Минимум двама са били ангажирани с убийството на Николай Драгополов, твърди БНТ, позовавайки се на разследващи. Физическият убиец е имал помагач, който е наблюдавал жертвата поне 4 часа преди убийството. 46-годишният мъж беше разстрелян снощи на оживено кръстовище в София пред очите на 11-годишно дете.

Автокъщата на разстреляния Николай Драгополов се намира на метри от мястото на убийството, но изхода от нея е към локалното на Околовръстното в посока към Бистришко шосе. За килъра е било ясно, че жертвата винаги прави обратен завой именно на кръговото за Бистрица и се връща към Симеоновско шосе откъдето се спуска към центъра на София. Драгополов, обаче си тръгвал по различно време.
Вчера следобед мъжът бил в офиса на автокъщата си. А убиецът, преоблечен като клошар, стоял под моста. Негов помагач наблюдавал постоянно Драгополов и дал сигнал в момента, когато мъжът се качил в автомобила си и потеглил.

Очаквано светофарът е спрял автотърговеца преди десния завой към Симеоновско шосе. Тогава килърът излязъл от под моста и стрелял два пъти в лявото слепоочие на жертвата си. Свидетели на убийството станали шофьорите на другите коли.

"Първата кола, която е тук, които са подали сигнала. Има и коли зад него, има и свидетели, които и в момента се уточняват. Снемат се данни на свидетели, които следва да бъдат разпитани, да разкажат какво са видели от под моста ли е излязъл човек, по тротоара ли се е движил", заяви градският прокурор на София Илиана Кирилова.

Убитият е известен още с прозвището Ники-Антонио. Над 15 години официалният му бизнес е с вноса на автомобили втора ръка от Западна Европа у нас. Търгувал предимно със среден и висок клас коли.
В началото имал съдружници, с които притежавали и няколко автовоза, но се разделили. Така бившите му партньори поели работата с автовозите, а Драгополов продажбата на колите на нашия пазар. Преди 2004 година мъжът има над 20 криминални регистрации за различни престъпления.

"В информационната система на МВР има данни за наличие на криминалистически регистрации. Има и друга информация за него, но пак ви казвам, просто не можем да ви споделяме информация, която би попречила на разследването", допълни директорът на СДВР Георги Хаджиев.
 
Екип на „Скандал"
 

Анкета

Какво очаквате от служебното правителство?


Резултати
Видео
3 281 дрона взеха участие в шоуто на Genesis
 08.04.2021 21:14      
Видео
Вижте запалването на автокъщата на Антониото
 08.04.2021 09:00