Новини

Слави Трифонов избра. Ще е депутат от Стара Загора

  09.04.2021 21:15  
Слави Трифонов избра. Ще е депутат от Стара Загора

Слави Трифонов ще е депутат от Стара Загора, като освобождава място във Варна. Това желание е заявил пред ЦИК лидерът на "Има такъв народ".

За момента в неговата партия има най-много размествания при избраните за депутати, тъй като общо 11 души от тези, които са били в две листи, са заявили пред ЦИК от къде желаят да влязат в парламента.

Така Виктория Василева влиза от София - област и освобождава място в Кюстендил. Икономистът Любомир Каримански ще е депутат от Варна и освобождава място в Габрово. Имунологът проф. Андрей Чорбанов ще е депутат от 23 МИР в София, като освобождава място в Ямбол.
Сценаристите, които са част и от партийното ръководство, Ивайло Вълчев, Тошко Йорданов и Филип Станев ще са депутати от Бургас, Пловдив - град и от 25 МИР в София като освбождават места съответно в Ямбол, Пловдив - област и Хасково. Учителката Юлия Чортленева ще е депутат от Плевен, като така освобождава място в Кърджали.

Журналистът Станислав Балабанов влиза в НС от Пазарджик вместо от Ловеч, Георги Георгиев - от София - област вместо от Враца, а Драгомир Петров - от Разград вместо от Силистра, пише "24 часа".

От ДПС Йордан Цонев е заявил, че ще е депутат от Враца и освобождава място в Благоевград. Лидерът на партията Мустафа Карадайъ този път няма да влезе от Кърджали, а от Шумен, а Халил Летифов ще е депутат от Благоевград и освобождава място в Стара Загора.

Ивайло Мирчев от "Демократична България - обединение" е заявил, че иска да е депутат от 24 МИР в София вместо от Бургас, а пулмологът Александър Симидчиев - от София - област вместо от 25-и МИР в София.

Избраните от два района имат срок до един ден от узнаването да заявят пред ЦИК от къде искат да са депутати. В неделя ЦИК трябва да обяви поименният списък на новите 240 народни представители.


Анкета

Какво очаквате от новото редовно правителство?


Резултати
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09      
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00