Новини

Румен Радев: Надявам се в рамките на тази седмица да се свика парламентът

  12.04.2021 19:52  
Румен Радев: Надявам се в рамките на тази седмица да се свика парламентът
  bTV

Надявам се в рамките на тази седмица да се свика парламентът, трябва да спазваме стриктно Конституцията и законите. Това каза в изявление държавният глава Румен Радев.

"Нека караме по ясно определена хронология според закона и Конституцията, нека видим обнародването на списъка от народни представители от ЦИК, съответно ще взема решение и издавам указ за свикването. Оттам, разбира се, нямам никакво намерение да бавя.

Редно е в обстановката, в която се намираме, част по-скоро да имаме яснота и, надявам се – стабилно, оперативно, редовно правителство.

Засилват се, както виждате, спекулациите от определени политически партии, от определени поръчкови коментатори относно служебното правителство, това явно издава само страх някакъв и притеснение от възможно повдигане на розовата завеса за управлението на страната от това служебно правителство", каза държавният глава.

Надявам се в рамките на тази седмица да се свика парламентът, но трябва да следваме стриктно условията и на Конституцията, и на закона. Нека видим дали ще има първо връщане на мандат, второ връщане на мандат, едва тогава ще говорим за трети, допълни Румен Радев.

Анкета

Какво очаквате от новото редовно правителство?


Резултати
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00      
Видео
Интелигентните прозорци от следващо поколение
 16.11.2021 20:33