Новини

Откриха барелеф на Раковски във Военната академия

  14.04.2021 14:15  
Откриха барелеф на Раковски във Военната академия

Барелеф на Георги Стойков Раковски беше открит във Военната академия, на която е патрон, при отбелязването на двеста години от рождението му и патронния празник на академията.

Водосвет отслужи Белоградчишкият епископ Поликарп. Проявите започнаха с преждеосвещена литургия в храма "Св. Архангели" в района на академията.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов прие строя на почетния караул в чест на 200 години от рождението на Раковски и поздрави гвардейците.

Заедно с началника на Военната академия генерал-майор Груди Ангелов откриха барелефа на Раковски, след което прозвуча химна на България. Генерал-майор Ангелов произнесе слово.

С военен ритуал пред паметника на революционера и възрожденец бяха поднесени венци и цветя от множество институции.

На тържественото честване присъстваха също заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, високопоставени военни, представители на различни институции.

„Надявам се новият министър на отбраната да бъде човек, който ще продължи да развива процесите на модернизация и повишаване на бойните способности на нашата армия, да продължи политиката на увеличаване на доходите, да се придобиват жилища за нашите военнослужещи, да се подобрява социалният пакет.

Започнахме доста амбициозно, четири години работихме упорито и мисля, че оставяме добро наследство. От тук нататък е въпрос на енергия да се продължи“. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на журналистически въпроси.

Той сподели, че една от първите задачи, които ще има бъдещият министър на отбраната, е подготовката на бюджета за отбраната и Въоръжените сили. „Надявам се той да не бъде рязан, както се случваше преди моя мандат“, добави той.

„И преди да стана министър, и докато бях такъв, и след като вече няма да съм - армията ще продължи да бъде в сърцето ми. Ще продължа да помагам с каквото мога за това да имаме боеспособна армия.

Армия, с която да се гордеем, а не само да гледаме на парадите“, заяви министър Каракачанов. На бъдещия министър той пожела да не забравя, че „Който не храни своята, храни чужда армия“.


Анкета

Какво очаквате от служебното правителство?


Резултати
Видео
Б.Т.Р. с нов сингъл
 13.04.2021 19:34      
Видео
3 281 дрона взеха участие в шоуто на Genesis
 08.04.2021 21:14