Спорт

ЦСКА е на финал за Купата. Победи с 2:1 Лудогорец

  14.04.2021 21:38  
ЦСКА е на финал за Купата. Победи с 2:1 Лудогорец

ЦСКА се класира на финал за Купата на България след сензационна победа с 2:1 срещу „Лудогорец“ в Разград. Така „червените“ елиминираха „орлите“ с общ резултат 3:2 от двата мача и ще спорят за трофея с „Арда“ на 19 май на Националния стадион „Васил Левски“.

На „Хювефарма арена“ „армейците“ изиграха изключително силно първо полувреме, в което на практика решиха изхода на двубоя. Играчите на Любо Пенев поведоха още в третата минута чрез Енрике Рафаел. Юга изведе Кайседо отляво, Вердон не успя да го блокира добре и позволи топката да мине зад гърба му, където нахлуля на скорост Енрике я копна технично над Кахлина за 1:0. ЦСКА продължи да доминира и до почивката успя да вкара още един гол в 36-ата минута. Тогава Варела и Енрике комбинираха добре отляво, надигравайки неориентираната отбрана на домакините. Последва отлично центриране на втория към непокрития Йомов и крилото на „червените“ разстреля Кахлина от упор за 2:0.

През второто полувреме „Лудогорец“ смени схемата си и заигра с трима в защита, а най-добрата възможност за гол бе пред Десподов, който уцели горната греда след удар от фаул.

Натискът на домакините обаче все пак даде резултат в 73-ата минута, когато Елвис Ману успя да преодолее Густаво Бусато и намали резултата.

В последните минути напрежението взе връх и се наложи съдията Георги Кабаков да покаже 3 червени картона наведнъж.

Изгонен заради груб фаул бе Сантана от „Лудогорец“, а заради бурната реакция след това червени картони имаше също за Турицов и треньора на гостите Любослав Пенев.

До края на мача ЦСКА удържа натиска на домакините и спази традицията да елиминира „Лудогорец“ винаги, когато двата отбора се срещнат за Купата на България. Победата за „червените“ пък бетонира Любослав Пенев на поста, след като само преди 2 седмици изненадващо смени Бруно Акрапович.


Анкета

Какво очаквате от служебното правителство?


Резултати
Видео
Б.Т.Р. с нов сингъл
 13.04.2021 19:34      
Видео
3 281 дрона взеха участие в шоуто на Genesis
 08.04.2021 21:14