Новини

ГЕРБ внесоха законопроект за мажоритарния вот, питат Слави дали ще ги подкрепи

  16.04.2021 17:48  
ГЕРБ внесоха законопроект за мажоритарния вот, питат Слави дали ще ги подкрепи
  БНТ

Не е добре макар и за нов политически проект да започва с лъжа към избирателите си. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред журналисти в кулоарите на парламента за внесения законопроект за мажоритарния вот, съобщи actualno.com.

Тя обясни, че ГЕРБ ще внесат предложение така, както и през 2016 и 2017 г. управляващите последователно изпълнявали своите публично поети ангажименти за разлика от други, които се отказали от поетите си ангажименти към хората.

Ако върнем историята малко назад, трябва да отбележим, че ГЕРБ не само отстоявали да се проведе Референдум, българските граждани да бъдат питани по въпросите, които били конституционно допустими, но и след това два пъти внесе законопроектите, напомни Атанасова.

ГЕРБ разработва и последните параграфи от ЗИД на Изборния кодекс. За това Десислава Атанасова очаква останалите парламентарни групи да заявят своята позиция.

„Напомням на партията и парламентарната група "Има такъв народ", че заедно с ГЕРБ имаме 126 гласа и никакви мотиви, че те нямат мнозинство в този парламент и подкрепа не мога да бъдат разумни с това да оттеглят предложението, на което беше построена кампанията им няколко години напред за влизане в Народното събрание“, категорична бе тя.

Десислава Атанасова се надява в рамките на два дни Слави Трифонов да помисли, защото мълчанието най-накрая трябва да престане и да каже ще подкрепи ли неговата партия едно предложение от подобен тип, внесено от нас или тях, което събира 126 гласа в пленарна зала.

На въпрос как би коментирала твърденията на Слави Трифонов, че мажоритарната система е тема за един по-добър и светъл парламент, Атанасова запита медиите защо вярват на Слави Трифонов, който вече излъгал своите избиратели.

Тя смята, че работа на медиите е да търсят отговорите, но това е лоялното отношение към всеки български избирател, особено към тези, изразили съгласието си за Референдум и за провеждането на мажоритарни избори.


Анкета

Какво очаквате от служебното правителство?


Резултати
Видео
Дейвид Бекъм с най-мощното Maserati Levante
 15.04.2021 20:19      
Видео
Б.Т.Р. с нов сингъл
 13.04.2021 19:34