Новини

Психологът Росен Йорданов: Мълчанието на Трифонов е мълчание на незнаещия

  18.04.2021 12:02  
Психологът Росен Йорданов: Мълчанието на Трифонов е мълчание на незнаещия
  bTV

Какво ни казаха с думите и жестовете си политиците в първия ден от новото Народно събрание?

Анализ по темата в „Тази неделя“ по bTV направи психологът Йорданов.

Не малко бяха ситуациите в първия ден на парламента, в който депутатите избухваха в смях при най-малкия лапсус или объркване. Според Йорданов това се дължи на факта, че в пленарната зала е царяла превъзбудена атмосфера.

„Доколкото за г-жа Митева – аз ѝ пожелавам успех. При нея имаме много добри данни – тя е човек, който практикува, занимава се отдавна, започнала е от ниските етажи в администрацията на НС, включително и преподавател. Предполага се, че г-жа Митева, в момента в който ѝ бъде възложена работата, тя да започне веднага и добре да се справя със задълженията си. За съжаление първите два дни това не го наблюдаваме. На втория ден имаше доста сериозни проблеми с овладяване на напрежението в залата“, коментира Йорданов.

Мълчанието на лидера на „Има такъв народ“ – Слави Трифонов, психологът разтълкува като несигурност: „Това мълчание е по-скоро мълчанието на незнаещия за мен, защото отговорностите и очакванията към него и хората, които той обедини, са твърде високи. И не може, когато тези очаквания са на лице и ти си публична фигура от друго качество, да останеш мълчалив“, посочи Йорданов.

От мълчанието към речите – не без критика остана словото на президента Румен Радев.

По думите на Йорданов от трибуната тонът на държавния глава бил „нещо средно между Саруман от „Властелинът на пръстените“ и Брандо в класическия „Кръстнкът“.

Самото послание на президента пък, според Йорданов, било ясно: „През цялото време условията, които той поставяше, водеха до логичния извод, че те не трябва да създават или не могат да създадат коалиция“.


Анкета

Какво очаквате от служебното правителство?


Резултати
Видео
Дейвид Бекъм с най-мощното Maserati Levante
 15.04.2021 20:19      
Видео
Б.Т.Р. с нов сингъл
 13.04.2021 19:34