Новини

Радев не изключи връчване на трети мандат, Нинова: Ще решаваме

  19.04.2021 13:25  
Радев не изключи връчване на трети мандат, Нинова: Ще решаваме

Президентът Румен Радев заяви, че не изключва хипотезата за връчване на трети мандат и поиска да чуе готовността на БСП за това. Социалистите са третата поред парламентарна сила, представители на която той прие на "Дондуков" 2 за консултации.

Имаме последователна политика и ясни и конкретни решения, посочи в отговор соцлидерката Корнелия Нинова.
Тя заяви, че БСП смята, че предвид тежката криза е необходимо да се състави стабилно правителство. Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ, смятаме, че този модел трябва да се промени, подчерта тя.

Нинова повтори заявеното след Националния съвет на БСП в събота, че ако бъдат потърсени, могат да дадат подкрепа за кабинет на "Има такъв народ" под условия, които включват мерки в пандемията, ревизия на предишното управление, плана за възстановяване, промени в изборното законодателство.

Ако третият мандат бъде връчен на БСП, ще съберем нашите колективни органи и ще решим какво да правим, заяви Нинова.

В началото на разговора президентът подчерта, че е важен дългогодишният опит и традиции на БСП за намиране на баланс предвид амбициозния дневен ред на парламента и очертаването на времевия хоризонт за съставяне на правителство със солидна парламентарна подкрепа.

Освен това Радев подчерта, че хиляди българи свързват с БСП надежата си за по-социална и справедлива България.

Предизвикателствата пред страната ни са значими и изискват съставяне на отговорно и оперативно управление по възможно най-бързия начин, заяви президентът. В същото време този кабинет не може да бъде плод на безпринципни коалиции, те само могат да задълбочат кризата, отново подчерта Радев.


Анкета

Какво очаквате от служебното правителство?


Резултати
Видео
Дейвид Бекъм с най-мощното Maserati Levante
 15.04.2021 20:19      
Видео
Б.Т.Р. с нов сингъл
 13.04.2021 19:34