Спорт

Феновете се завръщат на стадионите от утре

  23.04.2021 14:27  
Феновете се завръщат на стадионите от утре
  google

Феновете на спорта отново ще могат да гледат своите любимци на живо. Това стана ясно след пресконференция на министъра на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов и главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Стадионите отварят от 24 април. На трибуните ще се допускат фенове, които заемат 30% от капацитета на стадиона или до 1000 човека на сектор. Всички привърженици ще трябва да спазват социална дистанция и да носят маски. Мярката важи само за събития, които се провеждат на открито. 

Това означава, че от утре футболните мачове ще се играят пред публика. 

Новината е добра за феновете на "Левски" и ЦСКА. Дербито между двата тима ще се играе на 26 април на националния стадион "Васил Левски", като на него ще могат да присъстват максимум 4000 зрители.

През октомври 2020 г. правителството затегна противоепидемичните мерки и забрани на фенове да присъстват по трибуните на спортни събития. До момента тази мярка не беше преразглеждана.

Всякакви спортни дейности в страната бяха преустановени от март до юни 2020 г. Част от федерациите предпочетоха да прекратят шампионатите. Футболът се завърна у нас с доиграване в Първа и Втора лига, като беше позволено на феновете да присъстват на трибуните при строги ограничения - запълнен капацитет до 30% (или до 1000 човека на сектор), носене на маски и социална дистанция. Видимо част от тези рестрикции не се спазваха.

Новите шампионати стартираха при същите правила, които останаха в сила до ноември, когато отново беше въведена забрана за посещение на спортни събития.


Анкета

Какво очаквате от служебното правителство?


Резултати
Видео
Нов дрон DJI с уникална камера за $ 1000
 20.04.2021 19:48      
Видео
Дейвид Бекъм с най-мощното Maserati Levante
 15.04.2021 20:19