Новини

Мая Манолова и още четирима депутати посетиха управлението на Булгартрансгаз

  23.04.2021 20:32  
Мая Манолова и още четирима депутати посетиха управлението на Булгартрансгаз

Председателят на парламентарната анкетна комисия по ревизия на предишното управление Мая Манолова и още четирима от членовете на комисията посетиха управлението на "Булгартрансгаз", за да проверят дали ще получат в срок и в електронен вариант изисканите документи по изпълнението на проекта "Турски поток".

След среща с изпълнителния директор на дружеството Владимир Малинов и принципала - министъра на енергетиката в оставка Теменужка Петкова, стана ясно, че срокът - до понеделник, може и да не бъде спазен, а Манолова и заместник-председателят на комисията - Георги Георгиев от партия "Има такъв народ", изразиха възмущение:

"Няма да ги получим в срок, доколкото разбрах", посочи Манолова.

"Не само, че няма да ги получим в срок, но разбрахме, че т.нар. "чувствителна информация", представляваща твърдение за търговска тайна, няма да ни бъде предоставена и има голям вероятност да не ни бъде предоставена", отбеляза Георги Георгиев.

Министър Петкова нарече посещението и излъчването му наживо във фейсбук страницата на Манолова "фарс" и обвини депутатите, че се опитват да притискат служителите на дружеството:

"Този "фарс", който се опитахте да направите тук, просто трябва да спре. Дръжте се нормално и колегиално. Какво искате сега - от позиция на силата да натискат дружеството да ви предостави някакви документи в понеделник до 800 хил. страници. Вие не се държите като народни представители, а се държите както някакъв разследващ орган".

Проектът "Турски поток" и дейността на "Булгартрансгаз" са сред 9-те приоритетни области, които Комисията по ревизия ще проверява по сигнали за нарушения.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Ето я новата коледна песен на Ед Шийрън и Елтън Джон
 06.12.2021 13:54      
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31