Новини

Борисов призова феновете на стадионите: Бъдете като Меси и Роналдо и носете маски

  25.04.2021 12:41  
Борисов призова феновете на стадионите: Бъдете като Меси и Роналдо и носете маски

Министър-председателят в оставка Бойко Борисов свика част от министрите си, за да направят отчет на свършеното по повод пандемията.
Премиерът изтъкна получените 5,5 млн. ваксини от Европейската комисия, изказвайки благодарности и на Комисията, и на държавите-членки, които са се лишили от техните дози, за да има за българите.

Предлагам да изпълним и това, което Каракачанов предложи онзи ден за отваряне на ваксинационни центрове в покрайнините, където имаме в съседските страни български граждани. Нека, както ЕС постъпва с нас и ни помага, да помагаме и ние на страните в нужда. Благодарен съм, че за всички българи вече има всички видове ваксини, каза Борисов. Дали сме над 1 млрд. лв. за хората на първа линия, за да работят с високи темпове, 85 млн. лв. допълнително има и за рамдесивир, уточни още премиерът.

,,Това за големи средства от българския данъкоплатец за борбата с пандемията. Сега продължаваме много добре да управляваме и мерките и затова мисля, че сега може вече и в спорта да се върнат хората в залите и стадионите'', каза още той.

Спортният министър Красен Кралев каза, че от вчера вече феновете могат да присъстват на футболните стадиони при строги епидемиологични мерки, като има наблюдатели на всеки мач и вчера се е видяло, че дистанцията се спазва. Ако низходящата тенденция продължи до две седмици ще има допускане на публика и на състезанията на закрито.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31      
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09