Икономика

Марияна Николова: Румъния е най-устойчивият ни туристически партньор

  27.04.2021 15:01  
Марияна Николова: Румъния е най-устойчивият ни туристически партньор

Румъния се обособи като най-устойчивият туристически партньор на страната ни през последните години, а ние подпомогнахме процеса, поддържайки политика на максимално отворени държавни граници.Това заяви вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова по време на работна среща с извънредния и пълномощен посланик на Румъния Н. Пр. Бръндуша Предеску, съобщиха от туристическото ведомство. 

По думите й Румъния е наш приоритетен икономически и политически партньор, заемащ челни позиции по отношение на търговския стокообмен и преките чуждестранни инвестиции в в страната. 

"На прага ни е летният сезон на 2021 година и искрено разчитаме, че отново румънските туристи ще бъдат най-много от всички на нашето Черноморие", коментира Николова, като допълни, че трите опции за влизане у нас на чужденци ще помогнат да имаме по-добър сезон от този през 2020 г. Във връзка с това България и Румъния продължават да си взаимодействат изключително ефективно на равнище Европейска комисия - работят активно и по линия на други формати като Организацията за икономическо сътрудничество и развитие и Организацията за черноморско икономическо сътрудничество. 

Предеску подчерта, че румънските граждани търсят данни за възможностите за влизане в България и е важно възможно най-ранно такава да им бъде предоставена, за да могат да планират своите пътувания в страната ни. 


Анкета

Одобрявате ли кадровите промени на служебния кабинет?


Резултати
Видео
Крокодил нахлу на тренировката на канадски клуб
 29.04.2021 20:45      
Видео
Димитър Рачков - Вайръл
 26.04.2021 13:11