Спорт

Домусчиев в защита на Боби Михайлов: Не ме интересува как ще реагират хората извън БФС

  28.04.2021 16:11  
Домусчиев в защита на Боби Михайлов: Не ме интересува как ще реагират хората извън БФС

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев взе участие на Изпълкома на БФС и коментира завръщането на Борислав Михайлов във футболната централа, както и кандидатурата на Димитър Бербатов за президент.

„Девет поредни пъти сме шампиони, технически трябва да бием още веднъж. Познавайки Боби, мисля, че не е изненадващ ход. В крайна сметка той изчака година и половина да минат всички проверки, дела и т.н, за да стане ясно, че той няма и във футболния съюз няма нарушения и престъпления. Това беше логичен и коректен ход от него да се покаже във времето. Донякъде бях изненада в някаква степен, защото го разбрах днес, но като помислих малко и чух думите му е съвсем логично”, започна Домусчиев.

„Не ме интересува как ще реагират хората извън БФС. Има избори, всеки може да кандидатства, а който бъде подкрепен от клубовете, ще спечели. Разбрахме от председателя на аматьорската лига, че над 350 клуба са подкрепили Михайлов за това му решение. Ако клубовете не те харесват, логично е да подадеш оставка. Един конгрес ще покаже всичките кандидати. Моите уважения към тях, всеки е заслужил, но там е мястото, където се взимат решенията”.

„Лично винаги съм бил за конкуренцията - колкото повече има, толкова по-добре за една организация. Колкото повече силни кандидатури има на конгрес, толкова по-добре ще е за футбола. Съответно този, който бъде избран, ще трябва да се доказва. 50 или 60 клуба застават зад Михайлов, което значи, че те го считат за достоен”, коментира Кирил Домусчиев.


Анкета

Какво очаквате от служебното правителство?


Резултати
Видео
Димитър Рачков - Вайръл
 26.04.2021 13:11      
Видео
Георги Симеонов–JJ посвети песен на Земята, мира и любовта
 25.04.2021 21:35