Спорт

Американка иска 65 млн. евро от Роналдо заради изнасилване

  29.04.2021 17:55  
Американка иска 65 млн. евро от Роналдо заради изнасилване
  Gong.bg

Кристиано Роналдо може да се изправи пред нов проблем по казус, за който изглеждаше, че повече не бива да се тревожи. Американката Катрин Майорга, която го обвини в изнасилване, случило се през 2009-а в хотел в Лас Вегас, е внесла иск за обезщетение в размер на 65 милиона евро.

Внушителната сума се равнява на две годишни заплати на Роналдо в Ювентус след данъците. Според днешните италиански медии, искът е разделен детайлно така:

- 20 милиона за причинените психически травми в годините от случая досега

- 20 милиона за моралните и психически такива, които предстоят и занапред, и с които Майорга трябва да живее

- 20 милиона допълнителни нанесени вреди.

Не се уточнява за какво са другите пет милиона евро, но вероятно - както тълкуват днес медиите, те ще са огромни хонорари на екипа от юристи, който би постигнал такава финансова "победа" в полза на Катрин.

Случаят изплува пред широката общественост преди 3 години, когато германското издание "Der Spiegel" публикува в детайли, че разследването в Лас Вегас отново е открито. То е било затворено тихо преди 12 години след извънсъдебно споразумение, по което Роналдо е платил 375 хиляди долара на Майорга.

Тогава тя е искала 900 000 долара, но екипът около Кристиано е свалил сумата почти три пъти.

Днес обаче, след новите обвинения и заплахата от съдебни действия в САЩ, исканите от нея пари са близо 70 пъти повече от онова, което тогава се е сторило твърде много на футболната суперзвезда.

Развитието тепърва предстои, след като през февруари Майорга е отказала предложение за извънсъдебно споразумение за неуточнена тогава сума.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Ето я новата коледна песен на Ед Шийрън и Елтън Джон
 06.12.2021 13:54      
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31