Свят

Папата с молитвен маратон срещу COVID-19

  02.05.2021 10:17  
Папата с молитвен маратон срещу COVID-19

Папа Франциск в събота стартира едномесечен молитвен маратон, за да ускори края на пандемията от коронавируса с молитва в базиликата „Свети Петър“ във Ватикана пред около 150 вярващи, съобщава БГНЕС.

Аржентинският понтифик отправи встъпителна молитва, за да започне поредица, която ще се излъчва всеки ден този месец в 1600 GMT от различни католически светилища по целия свят.

Те варират от Фатима в Португалия и Лурд във Франция до светилища в Полша, Нигерия, Куба и Южна Корея, както и базиликата на светилището на Непорочното зачатие във Вашингтон.

Франциск, който заяви, че се моли за „раненото човечество“, ще завърши поредицата молитви в параклиса на Ватиканските градини на 31 май.

Участниците в цикъла молитви се приканват да се молят за прекратяване на пандемията и за нормализиране на обществото.

Франциск оплака "драматичната настояща ситуация, заредена със страдания и безпокойство", около 16 месеца след появата на вируса за пръв път в Китай, преди да се разпространи бързо по целия свят, убивайки повече от три милиона до момента и причинявайки огромни икономически разрушения.

Папата призова за закрила на опечалените, които са загубили близки, „погребани понякога по начин, който ранява душата“, предвид ограниченията на социалното дистанциране.

Понтификът призова Дева Мария да „осветява духовете на мъжете и жените на науката, за да могат да намерят добри решения за побеждаване на този вирус“.


Анкета

Одобрявате ли кадровите промени на служебния кабинет?


Резултати
Видео
Крокодил нахлу на тренировката на канадски клуб
 29.04.2021 20:45      
Видео
Димитър Рачков - Вайръл
 26.04.2021 13:11