Новини

Парламентът започна работа със скандали

  05.05.2021 11:53  
Парламентът започна работа със скандали

Народното събрание обсъжда на първо четене Законопроект за изменение на Закона за политическите партии, предложен от "Има такъв народ".

Проектът на програма предвижда на първо четене да бъдат разгледани и промени в Кодекса за социално осигуряване, Закона за здравето, както и в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.

В проекта за седмична програма за днес и 7 май - петък са включени промените, които предвиждат намаляване на годишната партийна субсидия от 8 на 1 лев за действителен глас.

И днес лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов не се яви и на заседанието на парламента, предаде Новини.бг. Припомняме, че Трифонов беше карантиниран с коронавирус, а след това му бе издаден болничен, неясно докога.

Още в началото на заседанието възникна и напрежение - председателката на парламента Ива Митева и ПГ на ГЕРБ-СДС се скараха за процедурните правила.

Депутатите обсъждаха близо един час програмата си за работа.

"Пакетно и вкупом сме излезли от реалността и от събития, които вървят в страната", заяви заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков по време на дебата по дневния ред.

"Някои колеги вероятно не са разбрали, че БСП връщат мандата за съставяне на правителство. Парламентът приключва ако не тази седмица, още другата. Тук разглеждаме нови анкетни комисии, Кодекс за социално осигуряване, намаляване на заплати. Ние няма да получаваме заплати още от следващата седмица", каза още депутатът.

Предложението за включване в седмичната програма за разглеждане на Закона за съдебната власт и законопроекта за изменение и допълнение на Наказателния кодекс от "Демократична България" също бе тема за размяна на реплики. Срещу него бе депутатът от ДПС Хамид Хамид. Председателят на парламента реши, че няма да подлага предложението на "Демократична България" за включване в дневния ред за днес.


Анкета

Одобрявате ли кадровите промени на служебния кабинет?


Резултати
Видео
Мистериозен филм представи новата колекция на моден гигант
 06.05.2021 21:09      
Видео
Ицо Хазарта - Само споко
 04.05.2021 11:38