Новини

Пфайзер пуска хапче срещу COVID-19 до края на годината, изпитва го върху хора

  06.05.2021 16:48  
Пфайзер пуска хапче срещу COVID-19 до края на годината, изпитва го върху хора

Хапче на Pfizer, което предотвратява заразяването с ковид, може да е готово до края на годината, ако тестовете в САЩ и Белгия са успешни.

В момента няма други лекарства освен ваксините, които да предпазват хората от ковид, но ако подобно лекарство бъде открито, това би сложило край на локдауните завинаги, казва експерт.

Pfizer, компанията направила една от най-употребяваните ваксини против ковид в Европа и Северна Америка, вече тества експерименталното си лекарство върху хора, пише „Дейли мейл“.

Антивирусният препарат носещ името PF-07321332, ще бъде използван, за да предотврати влошаване на инфекцията при хора, които вече показват симптоми.

Въпреки, че повечето хора ще бъдат ваксинирани против ковид, имунизациите не са 100% ефективни. Също така някои хора не могат да се ваксинират или не се повлияват от ваксината, което означава, че болестта ще продължи да се разпространява и опасностт от заразяване няма да отмине напълно.

Хапчетата могат да помогнат за предотвратяване на тежкото боледуване при хора, които не се влияят от ваксината или да бъдат втора защита в случай, че се появи нов вариант на болестта.

Към момента около 60 човека са включени в първата фаза за тестване на експерименталното лекарство. Тестовете ще продължат до 25-ти май тази година, а ако се окаже, че хапчето е безопасно, ще се проведе втора фаза на изследването, която ще включва повече хора.


Анкета

Одобрявате ли кадровите промени на служебния кабинет?


Резултати
Видео
Ицо Хазарта - Само споко
 04.05.2021 11:38      
Видео
Астронавт отгледа два вида зеленчуци в Космоса
 03.05.2021 21:11