Новини

На внимаето на Бойко Рашков. Тенчо Тенев ударен по поръчка от ГЕРБ за да не стане шаф на КАТ-София

  13.05.2021 09:05  
На внимаето на Бойко Рашков. Тенчо Тенев ударен по поръчка от ГЕРБ за да не стане шаф на КАТ-София

Огромен скандал е на път да избухне след ареста на бившия началник на КАТ- София- Тенчо Тенев. Делото срещу него е съшито с бели конци и е типично “нареждане”, сътворено от шефа на вътрешна сигурност на МВР- Стефан Банков, твърдят пред "Скандал" от МВР. Затова и прокуратурата беше лаконична по случая.
Реално Тенев е обвинен за това, че е ползвал лични контакти в община Асеновград, за да подобри материалната база на РПУ- Асеновград. Като за себе си не набавил абсолютно никаква облага.
По време на ареста си, Тенев заема длъжността началник на сектор охранителна полиция към РПУ Асеновград. Тази длъжност не му позволява нито да обявява, нито да сключва каквито и да е договори.
Според закона той просто няма това право. Именно от този факт се възползва и прокуратурата и повдига обвинение.
Абсурдното в случая, че не са разходвани никакви средства от бюджета на МВР, а благодарение на лични контакти на Тенев е подобрена базата на РПУ- Асеновград. В къщата на Тенев са подхвърлени няколко кутии ловни патрони. Това е и голямото прегрешение на бившия шеф на столичния КАТ.
Крушката обаче си има опашка.
Според отлично информирани източници,  МВР акцията срещу Тенев е лично отмъщение на ръководството на МВР, с което Тенчо бил в конфликт от години и е разпоредена от лично от главния секретар на ведомството Иво Иванов. Целта е пълно дискредитиране на Тенев, за да не може да се върне като началник на КАТ- София, за което се е готвел.
Преди да бъде насилствено преместен в РПУ Асеновград срещу полицая е имало и други проверки на вездесъщата “Вътрешна сигурност”. Най-скандалното е, че една от тях е била за правене на черни магии на бившия вътрешен Министър Младен Маринов, главния секретар Иво Иванов и началника на СДВР Георги Хаджиев.
За свидетел бил ползван ходжа, който е дал показания за това, че Тенчо Тенев му е дал горецитираните имена и снимки, за да им бъдат направени черни магии.
Такива обвинения не могат да бъдат повод за наказателно преследване. Именно затова е сглобена и версията за злоупотреба със служебно положение.
По времето на Тенчо Тенев столичния КАТ бе напълно преобразен. Имаше ред и дистиплина, значително намален брой ПТП. За чистота и външния вид на сградата бяха впрегнати всички служители.
Именно трупането на положителен имидж не се понрави на ръководството на МВР и незабавно след оставката на министър Валентин Радев, над главата не Тенчо Тенев надвиснаха черни облаци. Проверките срещу него са над десет.
Заради огромния стрес и тормоз се разболява от рак. Лекува се над година. След връщането си от болничен е принуден да освободи поста си на началник на ПП КАТ- София. Така попада и в Асеновград, където за кратко е оставен на мира. Това обаче не продължава дълго. В системата упорито се заговаря, че Тенев се връща в София, отново като началник. За неговите началници това обаче е недопустимо и Тенев трябва да бъде ударен завинаги. Поръчката е поета от специалиста по това- Стефан Банков. Точно в последния ден на кабинета Борисов е реализирана и операцията в РПУ- Асеновград.
Бързането е основателно. Една от първите задачи на Бойко Рашков като служебен вътрешен министър е уволнението на Банков.
След няколко години най-вероятно страната ни ще бъде осъдена в Страсбург от Тенчо Тенев, а обезщетенията ще плащаме всички ние.


Анкета

Какво очаквате от новото редовно правителство?


Резултати
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00      
Видео
Интелигентните прозорци от следващо поколение
 16.11.2021 20:33