Шоу

Жената на новия икономически министър - звезда от Мастършеф

  13.05.2021 09:29  
Жената на новия икономически министър - звезда от Мастършеф

Новият икономически министър Кирил Петков веднага привлече медийното и общественото внимание с впечатляващата си биография и образование от "Харвард", дарителските акции за близо милион лева, иновациите в биологията и имунологията и заявените граждански позиции. Още по-интересен обаче е личният живот на служебния икономически шеф, прясно встъпил в длъжност в сряда, пише Lupa.bg.

Съпругата на Петков се оказа звезда от кулинарното риалити шоу "Мастършеф" от минал сезон. Линда Петкова стана известна с оригиналните си рецепти за десерти без глутен - любими на топшефката Силвена Роу, но се издъни с приготвлението на паста и така след само няколко епизода напусна кухнята за професионалисти.

Канадката обаче развива успешен бизнес със сладкарницата си в топ центъра на София, в която приготвя торти, сладкиши и... безглутенови козунаци, чиято цена не е 72 лева.

Линда и трите ѝ деца от икономическия министър страдат от глутенова непоносимост. Цьолиакията стана особено популярно състояние в последните години, макар медици по света да предупреждават, че всъщност става въпрос за свръхдиагностициране.

Глутенът уврежда ганглиите или малките власинки, които образуват абсорбиращата част на тънкото черво. Когато те се повредят, те загиват и вътрешната стена на чревния тракт става много гладка. Това намалява повърхността на тънкото черво и следователно и времето, за което се абсорбират веществата. За глутеново непоносимите, каквато е и г-жа Петкова, това означава диета за цял живот.

В същото време министърът цяла година рекламира пробиотика, създаден от неговия екип биолози заедно с алерголози и имунолози от ранга на проф. Богдан Петрунов, като се твърди, че бори дори COVID-19 и имуностимулира така, че да се предотврати настъпването на цитокинова буря - основен виновник за смъртните случаи от инфекцията.

Линда говори перфектен български, любимка е на публиката заради лъчезарното си поведение и широката усмивка, а клиентите ѝ твърдят, че прави божествена торта от манго. И тя, както съпруга си, е избирател на "Да, България", като афишира политически пристрастия свободно във Facebook.

https://www.facebook.com/kiril.petkov.104/posts/10156848603281367


Анкета

Какво очаквате от новото редовно правителство?


Резултати
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09      
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00