Анализи

Мира Радева посочи големия политически гаф на Слави

  15.05.2021 14:49  
Мира Радева посочи големия политически гаф на Слави

Продължава ситуацията да изглежда като политическа инженерство, а не политическа реалност. Това заяви в ефира на БНТ политологът Татяна Буруджиева.

"Все повече си мисля, че колкото повече напредва времето, толкова по-трудно им става на тези хора. Всичко, което правят, започва да прилича на начина, по който развиваха протеста", заяви експертката.

"Не винаги трябва да има само един вожд. Важно е какво се прави. Същата немощ да свършат работа, я виждам и в момента", заяви тя.

В студиото бе и социоложката Мира Радева:

"Наистина, когато възникнаха протестите, беше видима тази разнопосочност на интересите и дори на идеологическата ориентация на различните групи. Толкова бе обаче силен хъсът да свалят Борисов от власт, очаквах да намерят консенсус", заяви Радева.

"Тези хора обаче са много силни в отричането, но слаби в изграждането", смята социоложката за партиите на протеста.

"Тяхното е политически инфантилизъм - група от малки деца, които се бият с Борисов, но му излизат зад гърба, ритат го, бият го по кокълчетата", добави тя.

"Демокрацията се състои от две важни неща - свободата на изказ, слово и да посочваш сам управлението, е второто е да приемаш избраното", каза Радева.

По думите ѝ трябва да се приема мнението на останалите. а пунктът на обединението около определени цели се изплъзва.

В разговора отново се включи Буруджиева:

"Ако така се продължава, подозирам, че срокът им ще е къс. Случващото е политически пиар. Тук няма политика. Не може в политиката да се върви с нямане на политика. Върви се против институциите", каза политоложката.

Според нея Слави Трифонов започва да става губещ, особено като чува интервютата му. "Не виждам как си представя демокрацията и бъдещето. Той дава едни къси разкази. Парламентът не е кола само с един водач", каза тя.

"Много вожд, малко индианец", допълни я Радева.

Социоложката призна, че е гласувала за Слави Трифонов, както и децата ѝ, заради темата "мажоритарни избори".

"Смущава ме обаче нещо. Слави направи кампания във фейсбук, която е ясно възрастово и социално ограничена. Ако обаче искаш да си първа политическа сила, не може да пренебрегваш медиите, защото така игнорираш огромна група от хора", смята тя.

"Така пренебрегваш хора. Изразът, че ще изчегърта ГЕРБ, е изключителен политически гаф. Така искаш да изчегърташ вижданията на 800 000 души". категорична е Радева.

По думите ѝ Радев все пак е опитал да даде знак с този кабинет, обединяващ експерти от различни партии. "Мисля, че е парадоксално, че служебният кабинет можеше да е три месеца, но те го съкратиха на два, Сякаш се чакат още едни предсрочни избори", каза Радева.

Буруджиева се съгласи с тази ѝ теза, която реално за първи път гласно е била изразена от Антоний Гълъбов.


Анкета

Одобрявате ли кадровите промени на служебния кабинет?


Резултати
Видео
Електрически велосипед с автономен пробег до 80 км
 14.05.2021 11:30      
Видео
Загадъчен сигнал от Венера
 12.05.2021 21:32