Новини

Румен Радев: Започва да се връща държавността в България

  15.05.2021 20:17  
Румен Радев: Започва да се връща държавността в България

Президентът Румен Радев заяви, че започва да се връща държавността в България, а това е най-важната задача на това правителство. Коментарът по повод служебния кабинет президентът направи преди откриването на паметника на загиналите във войните в дряновското село Руня.

Радев коментира дали се извършва чистка в администрацията:

„Чистка, преврат и т.н. – аз да ви питам, вие спомняте ли си къде бяха медиите, когато управлението на Борисов осъществи погром над цялата администрация, над службите за сигурност, стотици хиляди хора бяха изхвърлени, други се назначаваха. Включително миналата година, ако си спомняте, само от ДАНС над 50 човека бяха освободени. Тогава трябваше да се задават тези въпроси и мисля, че е време да освободим България от усещането, че има хора незаменими, на които властта по право им принадлежи и те са се сраснали със столовете“.

Радев заяви още, че за два месеца истинска ревизия на предишното управление не може да бъде направена:

„За два месеца е абсолютно наивно да си мислим, че може да се направи ревизия за 10 г. управление. Но както заявих и при представянето на новия кабинет, той е длъжен там, където може, да даде светлина за начина, по който се е управлявала България. Разбира се, всички случаи, които и бъдат установени, на нарушения на закона, на корупционни практики, трябва да бъдат и показани и пресечени“.


Анкета

Одобрявате ли кадровите промени на служебния кабинет?


Резултати
Видео
Електрически велосипед с автономен пробег до 80 км
 14.05.2021 11:30      
Видео
Загадъчен сигнал от Венера
 12.05.2021 21:32