Новини

Според Цветанов има сценарии за декретирането на РБ

  16.05.2021 10:52  
Според Цветанов има сценарии за декретирането на РБ

Има някакъв сценарий, който е изцяло за дискредитирането на „Републиканци за България“. Това заяви бившият втори в ГЕРБ и настоящ председател на „Републиканци за България“. Много пъти сме заявили, че искаме демонтаж на Паметника на съветската армия. Има решение на СОС от 90-те. Трябва да се спре със тази спекулация-това не е разрушаване, а просто преместване, заяви лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов пред БНТ след разгорещена дискусия в студиото преди участието му.

"Турски поток" е фактор за увеличаване на зависимостта от Русия, заяви той. Трябва да има гаранция за честни избори. Никой не говори, че имаше невероятно манипулиране на изборния процес. На много места, където имаме съмишленици и членове резултатите са нула. Това е невъзможно. Моята съпруга и средната ми дъщера, гласуваха с приятели, общо 7 човита, в тази секкция има резултат нула, каза той.

Парламентът с невъзможността да излъчи правителство е по-голямата криза. При служебното правителство не могат да се увеличават разходите, не може да се актуализила бюджета. "По-добре, че не влязохме в 45-ия парламент, защото не искахме да участваме в този сценарий", каза той. През 2013г. ГЕРБ беше пак в изолация, но беше възприет като жертва, сега не е така, смята той.

Не е нормално, че Мая Манолова се опитва да разгради този мастодонт, в чието построяване сама участваше, обясни Цветанов.

Слави Трифонов и екипа му винаги са иронизирали политическата класа, но управлението е съвсем друго нещо, смята той. "Когато влезеш и станеш субект на политиката , всички тези политически лица и трябва да демонстрираш поведение, не е това, което е убитото и махленското.

Българските граждани трябва да направят третата си преценка, каза Цветанов и допълни, че трябва да се спре мачкането на опонентите. Той смята, че гласовете за ГЕРБ паднали чувствително много на парламентарни избори.

Промените, които станаха в зам.-председателските места на ГЕРБ – там трябвало да се фокусира темата и въпросите. „Това беше просто, за да се покаже силната евроатлантическа връзка с избирането на Даниел Митов, но аз мога да ви кажа, че той е ясен и последователен политик в отстояването на тези принципи“, заяви Цветанов.

Политиците трябва да знаят, че като положат клетва като народни представители трябва да има теми, които да обединяват и да намерят пресечна точка на диалог, заяви Цветанов. Той никога не е слагал личната си емоция, а винаги е търсил диалог с всички политически сили.

Парламентът с невъзможността да излъчи правителство, е по-голямата криза. В 45-то НС всеки говорил актуализация на пенсиите, трябвало да има актуализация на бюджета, но не било направена, обясни Цветанов. Политиците и това, което видяхме в 45-то НС по-добре, че не сме били влезли там, защото ние не искаме да участваме в подобен сценарий, посочи той.

По думите му в момента трябва да има обективност и гарантиране на провеждане на честни и прозрачни предсрочни парламентарни избори. В много от местата, където имаме наши членове след това резултатите в изборните секции са 0 – това е невъзможно, уточни Цветанов. Според него нито един съмишленик и член на партията не може да си представи, че когато отиде да гласува на изборите, после гласовете няма да му бъдат отчетени.

„Той изтъкна, че кадровите промени, които се правят в държавата, ще доведе до допълнителна гаранция на всички партии да бъдат равнопоставени. Цялата отговорност за предстоящите избори е на служебния кабинет, трябва да носят отговорност и да извършат съответните промени, настоя Цветанов.

Той посочи, че ГЕРБ паднали чувствително много на парламентарни избори. Промените, които станаха в зам.-председателските места на ГЕРБ – там трябвало да се фокусира темата и въпросите. „Това беше просто, за да се покаже силната евроатлантическа връзка с избирането на Даниел Митов, но аз мога да ви кажа, че той е ясен и последователен политик в отстояването на тези принципи“, категоричен бе Цветанов.

Политиците трябва да знаят, че като положат клетва като народни представители трябва да има теми, които да обединяват и да намерят пресечна точка на диалог, настоя Цветанов. Той никога не е слагал личната си емоция, а винаги е търсил диалог с всички политически сили.


Анкета

Одобрявате ли кадровите промени на служебния кабинет?


Резултати
Видео
Електрически велосипед с автономен пробег до 80 км
 14.05.2021 11:30      
Видео
Загадъчен сигнал от Венера
 12.05.2021 21:32