Свят

Юлия Волкова от група Тату се кандидатира за руския парламент

  18.05.2021 13:42  
Юлия Волкова от група Тату се кандидатира за руския парламент

Юлия Волкова, бившата поп сензация от "Тату", представи най-новото си начинание, което идва напълно неочаквано - певицата ще се кандидатира за руския парламент, пише The Calvert Journal.

36-годишната изпълнителка ще се кандидатира да представлява управляващата партия "Единна Русия" в град Иваново на предварителните избори за парламентарните избори в страната през есента.

Носейки колие с блестящ диамантен кръст, Волкова казва в предизборния си видеоклип, че иска "да промени отношението на управляващите към хората".

Родената в Москва звезда продължава да изброява проблемите, пред които е изправено Иваново - от лоша инфраструктура и липса на работни места, през западаща индустрия, до корупция в правителството. Волкова нито обяснява ролята на "Единна Русия", която контролира парламентарно мнозинство от 2007 г., за положението на тези проблеми, нито предоставя решения - поне засега.
 
"Да, в миналото не бях политик, но както знаем, човек не се ражда политик - той се превръща в такъв", казва Волкова, като същевременно признава за "минали грехове", въпреки че не разяснява какви биха могли да бъдат те. Певицата обаче използва слогана "Нас не догонят" - култовия припев от едноименния хит на "Тату" от 2001 г.
 
В интервю пред "Радио Свободна Европа" политическият анализатор Александър Кинев коментира, че кандидатурата на Волкова е опит за "карнавализиране" на изборите и отвличане на общественото внимание от важни въпроси - като затвора на опозиционния лидер Алексей Навални.

Анкета

Одобрявате ли кадровите промени на служебния кабинет?


Резултати
Видео
Състезание във видеоигра или реалния живот?
 18.05.2021 21:20      
Видео
Pavell & Venci Venc’ с нова серия поетичен хип-хоп
 17.05.2021 14:00