Спорт

Антон Зингаревич очаква до две седмици да вземе акциите на Ботев

  18.05.2021 14:44  
Антон Зингаревич очаква до две седмици да вземе акциите на Ботев
  google

Руският бизнесмен Антон Зингаревич съвсем скоро ще стане собственик на "Ботев" Пловдив. Това разкри самият той пред журналисти след мача между "канарчетата" и "Черно море" в Първа лига. 

"Надявам се до две седмици да приключим сделката за "Ботев". Мисля, че съвсем скоро ще придобия акциите. Относно футбола... Знам, че феновете на "Ботев" са разтревожени какво се случва с отбора. За мен "Ботев" е дългосрочен проект, нещата не стават бързо, но ние ще продължим да подобряваме нещата. Всеки път играем за победа, но знам, че феновете не са щастливи, много загуби се натрупаха. Ще използваме транферния прозорец, за да подобрим отбора. Мисля, че бъдещето на Ботев ще е доста по-добро.", коментира руснакът.

"За всички футболни клубове по света са тежки времена заради пандемията и ограниченията за феновете. Ние правим, каквото можем. Оцеляваме и продължаваме напред. С точните хора и организация мисля, че ще се получи. Основната ни цел и амбиция остава да играем в Европа и да сме в топ 6 на българското първенство. Това не може да се постигне за една нощ. Надявам се, стъпка по стъпка да ставаме все по-добри и да се доберем до топ 6 в България и до участие в евротурнирите.", добави бизнесменът.

В началото на декември синът на руския олигарх Борис Зингаревич - Антон, заяви желание да се превърне в новия финансов благодетел на отбора от Пловдив. Той проведе и няколко срещи - с феновете и кмета Здравко Димитров. Зингаревич-младши има опит с футболни клубове, като в периода 2012-2014 г. беше собственик на английския "Рединг".

Той обаче постави условие неговата фирма да придобие акциите, както и ексклузивни права над емблемата и марката, но феновете да нямат представители в управлението на "жълто-черните".

Сдружение ПФК "Ботев" Пловдив придоби над 60% от акциите на "канарчетата", след като Георги Самуилов им ги предостави в началото на сезона. Този ход обаче никак не стабилизира финансовото състояние на клуба.

Зингаревич влезе в новия Борд на директорите през януари, но все още не е придобил акциите на клуба. 


Анкета

Одобрявате ли кадровите промени на служебния кабинет?


Резултати
Видео
Състезание във видеоигра или реалния живот?
 18.05.2021 21:20      
Видео
Pavell & Venci Venc’ с нова серия поетичен хип-хоп
 17.05.2021 14:00