Свят

Дания отменя почти всички ограничения срещу COVID-19

  18.05.2021 15:02  
Дания отменя почти всички ограничения срещу COVID-19

Датското правителство отменя почти всички ограничения, наложени за ограничаване на разпространението на КОВИД-19 и в петък ще отворят повечето заведения, предаде ДПА.

Единственото изключение са дискотеките и нощните клубове, гласи решението, подкрепено на среща снощи от повечето депутати. Датчаните обаче трябва да продължат да спазват мерките за социална дистанция и на много места ще трябва да показват документ, че са ваксинирани, дали са негативен тест за вируса или са се възстановили от болестта.
Дания вече позволи на ресторанти, барове, фитнес зали и много други места да отворят отново. Повечето ученици вече учат присъствено.

Студентите вече също ще могат да ходят на лекции. Вечерните и музикалните училища също ще могат да работят нормално, както и сауните, плувните басейни, закритите части на зоопарковете и увеселителните паркове. Всички те бяха затворени в продължение на месеци.
Дистанционната работа ще се отменя постепенно до 1 август. Броят на хората, позволен при срещи на закрито, ще бъде увеличен от 25 на 50 души, а за събиранията на открито от 75 на 100 души.

Броят на новозаразените в страната нараства след облекчаване на ограниченията, но числата остават относително стабилни, предаде БТА.


Анкета

Одобрявате ли кадровите промени на служебния кабинет?


Резултати
Видео
Състезание във видеоигра или реалния живот?
 18.05.2021 21:20      
Видео
Pavell & Venci Venc’ с нова серия поетичен хип-хоп
 17.05.2021 14:00