Спорт

Дионтей Уайлдър обърка сметките на Фюри и Джошуа

  21.05.2021 15:23  
Дионтей Уайлдър обърка сметките на Фюри и Джошуа

Дионтей Уайлдър (42-1-1) ще получи своя трети мач с Тайсън Фюри (30-0-1). Двамата ще се изправят на 24 юли в Лас Вегас, като новината бе потвърдена от мениджъра на „Циганския крал” Боб Аръм, предаде boec.bg.

Промоутърът обяви, че „Бронзовия бомбардировач” е отказал предложената му оферта и няма да се отдръпне от пътя. Така мечтаният двубой с Антъни Джошуа (24-1) за обединение на поясите с WBA, WBO, IBF и IBO се отлага във времето. Слуховете сочат, че Дионтей е поискал 20 милиона долара, а от „Топ Ранк“ са му предложили около 10.

„Няма шанс Уайлдър да се оттегли. Каквото и да е, съдията вече обяви, че той има право на реванш и това ще направим. Ситуацията е такава, каквато е. Фюри ще излее разочарованието и яростта си върху Уайлдър. Вече ми обеща, че ще го нокаутира по-бързо от предишния път”, сподели Аръм.

При това положение, вече изглежда все по-вероятно на 14 август да станем свидетели на мач между Антъни Джошуа и Александър Усик. Така британецът ще направи задължителната защита на пояса на WBO. А ако Фюри отново се справи с Уайлдър, в края на годината все пак е възможно да видим обединяващ сблъсък за всички титли в тежка категория.

„Не мисля, че ще бъде проблем да го организираме, стига и двамата да спечелят. Вече минахме през доста детайли и много от нещата са изяснени. Бързо ще преодолеем пречките за зимата. Поне така се надявам”, каза Боб Аръм за евентуалния сблъсък.


Анкета

Одобрявате ли кадровите промени на служебния кабинет?


Резултати
Видео
Състезание във видеоигра или реалния живот?
 18.05.2021 21:20      
Видео
Pavell & Venci Venc’ с нова серия поетичен хип-хоп
 17.05.2021 14:00