Новини

Седем са кандидатите за кмет на Благоевград

  02.06.2021 10:45  
Седем са кандидатите за кмет на Благоевград

Седем са кандидатите за кмет на община Благоевград за предстоящия частичен вот на 27 юни, каза за БТА председателят на Общинската избирателна комисия /ОИК/ Мартин Бусаров. Трима от тях са издигнати от инициативни комитети, а останалите четирима са партийни.

В предизборната надпревара се включват като кандидати, издигнати от инициативни комитети, досегашният кмет Румен Томов, доскорошният председател на Общински съвет - Благоевград Андон Тодоров, както и Людмила Костадинова.

Партийните кандидати са Илко Стоянов от политическа партия "Има такъв народ"; д-р Виктория Каракостова-Нешева от "Демократична България - Обединение"; Цвета Рангелова е кандидатът за кмет на община Благоевград от партия "Възраждане" и Стефан Делиов от коалиция "Ние, Гражданите".

Частичните избори за кмет на община Благоевград са на 27 юни. Предизборната кампания започва на 6 юни, посочи Мартин Бусаров.

До частичния вот в Благоевград се стигна, след като предишният кмет Румен Томов беше отстранен заради неспазване на разпоредба на Закона за местното самоуправление и местната администрация. Месец след встъпването му в длъжност като кмет на Благоевград до ОИК беше подаден сигнал от предшественика му Атанас Камбитов във връзка с неспазената разпоредба.

На свое заседание ОИК взе решение и прекрати пълномощията на Томов, което беше обжалвано в съда. Година и половина след местния вот, Върховния административен съд взе решение по казуса, с което окончателно бяха прекратени пълномощията на Румен Томов като кмет на община Благоевград.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Най-икономичният и екологичен самолет в света
 31.05.2021 13:40      
Видео
Вулканът Етна отново изригна
 26.05.2021 10:53