Автомобили

Tesla ще включват APU на Ryzen с графични процесори Radeon RDNA 2

  02.06.2021 13:20  
Tesla ще включват APU на Ryzen с графични процесори Radeon RDNA 2

Първата информация, че бъдещите мултимедийни системи на новите електрически превозни средства Tesla ще бъдат сравними по производителност със съвременните игрови конзоли PS5 и Xbox Series X, беше обявена от Илон Мъск още през януари тази година по време на представянето на Model S 2021. Сега тази информация беше официално потвърдена, когато AMD обяви на Computex 2021, че доставя нови процесори Tesla Ryzen и Radeon графика за информационно-развлекателни системи (MCU).

В резултат на инсталирането в новите Model S и Model X на MCU и хардуерната платформа на AMD, производителността на системата ще достигне 10 терафлопса, което я довежда до нивото на PlayStation 5 (10 терафлопса) и Xbox Series X (12 терафлопса).

Изпълнителният директор на AMD Лиза Су отбеляза, че компанията е разработила AMD Ryzen APU, способна да захранва развлекателната система и в двата модела на Tesla. Наличието на дискретен графичен процесор в архитектурата RDNA2 ще позволи на собствениците на Model S и Model X да стартират високопроизводителни игри като например The Witcher 3: Wild Hunt и Cyberpunk 2077.

До днес не е известно кои точно APU и GPU RDNA2 ще бъдат използвани за вграждане в новите ""те́сли"". Според непотвърдена информация, публикувана през януари, това може да е графичния процесор AMD Navi 23, като това може да се заключи от документацията на Tesla, предоставена от вътрешния човек Патрик Шур.

Илон Мъск в Twitter потвърди, че производителността на компютърната система на Model S и Model X ще бъде сравнима с мощността на PlayStation 5. Точният момент на появата на „The Witcher 3“ или Cyberpunk 2077 на платформата Tesla Arcade все още не е ясно. Според информация, която се появи в официалния ресурс на Tesla, за съвместимост на игрите с мултимедийната система на Tesla може да се наложи да се разработи версия на игрални приложения за Linux. Първите купувачи ще получат новите свръхбързи Model S Plaid на 10 юни.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Най-икономичният и екологичен самолет в света
 31.05.2021 13:40      
Видео
Вулканът Етна отново изригна
 26.05.2021 10:53