Новини

МВнР с позиция за американските санкции

  02.06.2021 20:18  
МВнР с позиция за американските санкции

От Министерството на външните работи изпратиха позиция до медиите във връзка с оповестената от Държавния департамент на САЩ информация за мерки по закона "Магнитски" спрямо български физически и юридически лица.

"Върховенството на закона е в основата на демократичния процес във всяка правова държава. В отношенията с нашите партньори и съюзници недвусмислено сме споделяли убеждението си, че борбата с корупцията във всичките ѝ форми следва да бъде безусловен наш принципен и практически приоритет", заявяват от МВнР.

"В качеството си на стратегически партньори България и САЩ поддържат устойчив и резултатен Стратегически диалог. По своята структура, съдържание и обхват сътрудничеството между двете страни обхваща редица въпроси от националния, регионален и глобален дневен ред. В този смисъл и въз основа на установените през годините традиции на взаимодействие изразяваме увереност, че София и Вашингтон остават в готовност за диалог по всички въпроси от споделен интерес", се казва още в позицията.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че Министерството на финансите на САЩ налага санкции на трима българи и на 64 компании съгласно закона "Магнитски". Мярката е насочена срещу бизнесмена Васил Божков, бившия депутат от ДП Делян Пеевски и Илко Желязков, бивш заместник директор на Българската държавна агенция за технически операции, който беше назначен в Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31      
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09