Спорт

Иван Петков: Имаме голям потенциал

  05.06.2021 11:15  
Иван Петков: Имаме голям потенциал

Треньорът на женския ни национален отбор на България Иван Петков обяви след убедителната победа над Словакия с 3:0 гейма,  че съставът има голям потенциал за развитие, но има и много какво да се желае.

"Някои трябва да наваксат физически, с други трябва да търсим игрови ритъм. Но това е работата на моя екип – да реагира и да планира нещата според проблемите на всяко едно от момичета. Всеки мач дава принос за разиграване на различни варианти и сработването на отбора", каза селекционерът.

Иван Петков заяви, че отборът е показал спокойствие срещу Словакия, но е нормално да има и колебания с оглед на факта, че тимът играе за първи път в този състав от много време.

"Показваме спокойствие по време на мачовете. Ако сте очаквали да бием на 15 точки, както във втория гейм, това е трудно, тъй като се губи емоцията. Започват и ротациите. Имаме широка група от момичета, всяко от които може да започне или завърши мача. Може би отборът на Словакия - един прекрасен състав, не беше достатъчен дразнител. Ние търсихме да дърпаме в резултата след първото подаване от сервис. Трябва да работим за блок. Там имаме потенциал, който да развием. С течение на времето и с работа ще се случат нещата", каза Петков.

Селекционерът обяви, че към момента работата му е съсредоточена върху представянето ни в Златната лига.

"До Европейското първенство има много време, за да реализираме идеите си. Към момента сме съсредоточени върху това, което предстои на Златната лига", добави Петков.


Анкета

Какво очаквате от новото редовно правителство?


Резултати
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09      
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00