Новини

Тошко Йорданов: Как ще постъпим след изборите зависи от резултата

  06.06.2021 14:43  
Тошко Йорданов: Как ще постъпим след изборите зависи от резултата

Действията на САЩ са следствие от това, което направи обществото ни. Българите и САЩ може да се каже, че са партньори на полето на демокрацията. Мнението на САЩ и мнението на българите съвпадат. Посочените лица в американския списък със санкции е ясно отдавна, че са корумпирани. Казаното от САЩ няма как да бъде пренебрегнато. Това каза пред БНР Тошко Йорданов, зам.-председател на ИТН.

Моделът, наложен от ГЕРБ, стигна върха на отвращението през последните години. На предните избори нямаше социологическа агенция, която дори близо да беше до реалния резултат. Изпитвам съмнения за всякакви социологически резултати. Истината се проявява по време на избори, всичко останало е гадаене на врачка, добави Йорданов.

Попитан дали ще съставят правителство след изборите, имат ли готовност, Йорданов отговори, че ще постъпят правилно. Ще зависи от резултата на изборите. Ние с партии от статуквото ГЕРБ, БСП и ДПС и техните патерици, коалиции няма да правим.

Спрямо резултата ние ще стъпим правилно. Варианти всякакви, ще видим какво ще се случи след изборите. Ние можехме и предния път да съставим правителство, въпросът е кое е правилно за страната, миналия път не беше правилно да се състави правителство при конфигурацията в парламента. Ще стане ясно какво ще се случи след изборите. Говоренето с условности не е нещо, което може да очаквате от нас, каза Йорданов. Ако българският народ иска да бъде изчегъртан моделът ГЕРБ нека да излезе масово да гласува. Имаме планове за всеки един случай, не, не съм длъжен да го казвам и предварителното говорене е абсолютно безсмислено, подчерта Йорданов.

Попитан дали са готови на компромиси за правителство на малцинството, Йорданов каза, че не са ясни тези неща. Ще станат ясни, когато минат изборите. Утре ще видите дали Слави Трифонов ще бъде част от листите на ИТН, каза още Йорданов.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Заснеха падането на метеорит в кратера на вулкан
 03.06.2021 13:29      
Видео
Най-икономичният и екологичен самолет в света
 31.05.2021 13:40