Спорт

Федерер напусна Ролан Гарос

  06.06.2021 18:56  
Федерер напусна Ролан Гарос

Бившият номер 1 в света Роджър Федерер се оттегли от участие на Ролан Гарос преди осминафиналния си мач с италианеца Матео Беретини, който трябваше да се играе утре. 39-годишният швейцарец постигна вчера трудна четирисетова победа над германеца Даниел Кьопфер, след което призна, че може и да не продължи участието си в Париж, за да не рискува контузия, тъй като за него това е първи турнир от Големия шлем от близо година и половина насам.

"След консултации с моя екип реших, че трябва да се оттегля от Ролан Гарос. След две операции на коляното и повече от година рехабилитация за мен е важно да слушам тялото си и да внимавам да не прекаля с натоварването по пътя си към възстановяване", сподели Федерер.

Още преди няколко седмици носителят на 20 титли от Големия шлем призна, че голямата му цел през този сезон ще е силно представяне в Уимбълдън и сезонът на клей ще бъде подготовка за това. Само след седмица Федерер ще участва в турнира на трева от сериите АТП 500 в Хале, а Уимбълдън стартира на 28 юни.

Отказването на Федерер означава, че за първи път в кариерата си Беретини ще играе четвъртфинал на Ролан Гарос, като там ще срещне световния номер 1 Новак Джокович или сънародника си Лоренцо Музети.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Заснеха падането на метеорит в кратера на вулкан
 03.06.2021 13:29      
Видео
Най-икономичният и екологичен самолет в света
 31.05.2021 13:40