Икономика

Хотелиери по морето влязоха в ценова война

  07.06.2021 19:07  
Хотелиери по морето влязоха в ценова война
  google

Голяма част от хотелите по Северното Черноморие вече са отворени, но те влязоха в ценова война, като се стига и до абсурдно ниски оферти дори за базите, които са на първа линия, каза днес председателят на Варненската туристическа камара Илин Димитров, пише "Монитор". По думите му засега най-голям е броят на гостите от Румъния. Той уточни, че започват да пристигат туристи и от Полша, Украйна, Молдова, прибалтийските държави. Очакванията са след 1 юли да дойдат и летовници от Германия и Великобритания.

Сезонът по Южното Черноморие тръгна колебливо, само около 20% от хотелите са отворени, но надеждите са, че след 1 юли нещата ще наберат скорост, допълни зам.-председателят на Бургаската туристическа камара Деница Колева. Тя уточни, че в момента има почиващи от Румъния, Полша, като постепенно се увеличава и броят на гостите от Чехия. Има надежда сезонът да бъде що-годе приличен, особено ако има гости от Русия и Великобритания, каза още Колева.

Двамата експерти бяха единодушни, че проблемите с кадрите в сектора не са решени, особено като се има предвид, че заради кризата много от служителите, владеещи чужди езици, са се ориентирали да работят в други браншове. Ще има "внос" на работна ръка, посочи Димитров, като според него чуждестранните служители може да достигнат до 20 на сто.

За туризма в момента е от изключително значение да бъдат осигурени зелени коридори за летовниците, които пристигат организирано, допълниха експертите. Според тях е задължително и да се засили рекламата на България в чужбина.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Камери на военен кораб заснеха НЛО
 07.06.2021 14:03      
Видео
Заснеха падането на метеорит в кратера на вулкан
 03.06.2021 13:29