Свят

Владимир Путин: Рано е да се говори за победа над коронавируса

  08.06.2021 15:14  
Владимир Путин: Рано е да се говори за победа над коронавируса
  БНР

Президентът на Русия Владимир Путин счита, че е рано да се говори за победа над коронавируса и че международната общност трябва да се замисли какви уроци ще извлече от пандемията, предава ТАСС.

„Въпреки че е твърде рано да се говори за победа над коронавируса, сега трябва да помислим какви уроци да извлечем от това бедствие, как да действаме в бъдеще, ако възникнат такива ситуации", каза държавният глава в приветствието си към участниците във форума „Примаковски четения". Обръщението на президента беше прочетено във вторник от неговия помощник Юрий Ушаков.

Путин подчерта, че пандемията от коронавирус се е добавила към вече съществуващите предизвикателства пред световния ред, „повече от 3,5 милиона души вече са станали нейни жертви". „Неговите сериозни социални и икономически последици също се усещат навсякъде", заяви руският лидер.

Той е уверен, че „борбата с такава опасна инфекция изисква обединяване на усилията на цялата световна общност, честно и равноправно сътрудничество". „За съжаление обаче не всички бяха готови за това", добави Путин.

 


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Мъж зашлеви Еманюел Макрон
 08.06.2021 22:21      
Видео Новини
Протестиращи опънаха палатков лагер пред Съдебната палата в София
 08.06.2021 08:10