Новини

Протестиращи срещу главния прокурор с условна блокада на входовете на Съдебната палата

  09.06.2021 09:38  
Протестиращи срещу главния прокурор с условна блокада на входовете на Съдебната палата

Входовете на Съдебната палата в София са блокирани от протестиращи, които искат оставката на главния прокурор Иван Гешев.

Организатор на събитието е гражданското сдружение „БОЕЦ“. Идеята е да могат протестиращите да заявят под прозорците на Съдебната палата защо искат оставката на главния прокурор - те смятат, че той не изпълнява правомощията си да се бори с престъпността и да разследва корупцията и че с влизането му в Съдебната палата всъщност вътре влиза престъпността.

Блокирането е условно, защото се допускат гражданите, тъй като в Съдебната палата текат дела.

Първоначалната идея на организаторите беше да има своеобразна „цедка“ за прокурорите и да се допускате само тези, „които биха искали да арестуват Иван Гешев“. Разбира се,  това няма как да се случи, така че протестиращите допускат гражданите вътре. Стоят с плакати пред входовете и са с готовност да остана тук, докато не се срещнат с главния прокурор Иван Гешев. По информация на „Хоризонт“ той не е в сградата.

Обстановката пред Съдебната палата е спокойна, движението нормално.

Политическо обединение "Демократична България", Инициатива "Правосъдие за всеки" и други граждански формации се присъединяват към исканията за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев.


Анкета

Какво очаквате от новото редовно правителство?


Резултати
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09      
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00