Автомобили

Новото BMW 4 Series Gran Coupe дебютира с познат дизайн и по-големи размери

  09.06.2021 10:32  
Новото BMW 4 Series Gran Coupe дебютира с познат дизайн и по-големи размери

BMW 4 Series Gran Coupe бе представено за първи път през 2014 година, като модел който комбинира практичността на четиривратата 3 Series и купеобразния дизайн на 4 Series. Ето, че седем години по-късно, марката представя и второ поколение на модела, което е пораснало на размери и очаквано пристига с малко по-различен дизайн.

Формите са идентични с тези на електрическото BMW i4, като в предната част можем да отличим големите „бъбреци“, взети директно от двувратата 4 Series. Също така виждаме и новите дръжки на вратите, които дебютираха с представянето на i4.

 

Както споменахме, Gran Coupe-то е пораснало и на размери, то е с 15см по-дълго от предшественика си, над 2см по-широко и над 5см по-високо, а междуосието е увеличено с 4.5см.

Интериорът е добре познат от актуалната 3 Series и 4 Series, като разполага с два дисплея и различни опции за материали и разцветки по таблото и седалките. Стандартно или като опция могат да бъдат поръчани редица асистиращи системи като активен круиз контрол, система за следене на лентите, система против удар отпред и отзад и други.

На разположение на клиентите ще има три бензинови и два дизелови агрегата, чиято мощност варира между 184 и 374 конски сили и съответно задно или xDrive задвижване. Всеки един от тях пристига стандартно с автоматична трансмисия с 8 предавки. Очаква се моделът да се появи съвсем скоро в представителствата на марката, като цената му ще претърпи леко повишение в сравнение с тази на двувратата 4 Series.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Мъж зашлеви Еманюел Макрон
 08.06.2021 22:21      
Видео Новини
Протестиращи опънаха палатков лагер пред Съдебната палата в София
 08.06.2021 08:10