Еко

Геодезист: Това, което се случва на плаж Смокиня, е незаконно

  09.06.2021 10:45  
Геодезист: Това, което се случва на плаж Смокиня, е незаконно

Незаконно строителство, а не преместваем обект, е това, което се случва на плаж „Смокиня”, категоричен е инж. Йоан Каратерзиян от Камарата на геодезистите в България. От седмици на една от най-красивите ивици по Черноморието ни се поставят „бетонни пети”, като от началото на юни багер ги вкопава в земята. Месец по-рано Министерството на туризма глоби концесионера с 3 856 лева заради нарушена цялост на плажната ивица.

„Моята позиция е позицията на закона. Това без съмнение е строеж. Дори оградата, която е поставена пред този строеж, също е строеж. Всяка една изкопана дупка с цел да се построи нещо е строеж. Тъй като се намираме на морски плаж, този строеж е напълно забранен”, заяви инж. Йоан Каратерзиян.

„Въз основа на една снимка отвисоко и тълкуване на закона, господинът излиза с негово лично становище. Извинявам се, че към този плаж за един месец има четири атаки. Оказа се, че и четирите са неоснователни, но докато завърши проверката, аз стоя и чакам подготовка на плажа”, каза на свой ред концесионерът на плаж „Смокиня" Иван Алексиев.

„Аз като бизнесмен изпълнявам законността и всички нормативни уредби, изискани по закон за монтирането на преместваем обект. За всички неща съм извадил разрешително от Община Созопол и тогава съм започнал монтажа”, допълни Алексиев.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Мъж зашлеви Еманюел Макрон
 08.06.2021 22:21      
Видео Новини
Протестиращи опънаха палатков лагер пред Съдебната палата в София
 08.06.2021 08:10