Новини

Премиерът Стефан Янев с последна информация за падналия МиГ-29 и изчезналия пилот

  09.06.2021 16:19  
Премиерът Стефан Янев с последна информация за падналия МиГ-29 и изчезналия пилот

Работи се по всички възможни версии за падането на изтребителя МиГ- 29, правят се всички необходими експертизи. Това заяви министър-председателят Стефан Янев във включване от Пункта за базиране – Варна във връзка с инцидента с наш изтребител.

Той посочи, че до момента се знае, че един наш самолет МиГ-29 по време на изпълнение на задачата е загубил връзка с радарите.

"Издирвателните действия продължават. За съжаление надеждте за намиране на нашия пилот майор Терзиев, не са големи. Въпреки това операцията продължава", подчерта премиерът.

"До момента са намерени вещи и материали. Черната кутия на самолета все още не е намерена. По този повод операцията ще продължи и през следващите дни. Предполага се, че тя се намира на голяма дълбочина от около 70 метра. Има готовност да се включат и съюзнически сили в операцията", заяви Стефан Янев.

Министър-председателят уточни, че е била изпълнявана задача по светеща цел, като преди това друг самолет е лертял пред него и е пуснал целта. Нещо се е объркало и целта е започнала да пада с по-висока скорост. Майор Терзиев е направил труден маньовър и е свалил целта, веднага след това връзлата е прекъснала. Това е заснето от другия самолет, стана ясно от думите на премиера.

"Самолетът е бил в добро техническо състояние преди полета. Майор Терзиев е пилот първи клас (можел е да обучава пилоти). Добре подготвен. Досега не е имал никакви грешки. Той припомни, че армията ни е системно недофинансирана и пилотите ни работят на ръба на възможностите си, каза още той.

 


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Мъж зашлеви Еманюел Макрон
 08.06.2021 22:21      
Видео Новини
Протестиращи опънаха палатков лагер пред Съдебната палата в София
 08.06.2021 08:10