Новини

Димитър Ганев: От Има такъв народ зависи дали ще се състави правителство

  12.06.2021 20:01  
Димитър Ганев: От Има такъв народ зависи дали ще се състави правителство
  БНР

"По време на кампанията се очакват скандали, които ще повлияят изборите. Нй-голямото събитие са санкциите по закона „Магнитски“, заяви пред Нова тв политологът от "Тренд" Димитър Ганев.
По думите му ДПС със сигурност ще бъде засегната заради пряка връзка, която има със санкционирания Пеевски. А да се работи за санкционирана партия е трудно.
"Уволнението на проф. Кантарджиев бе най-голямата политическа грешка на служебния кабинет. Тази кадрова чистка се удари в стена в този случай, въпреки политиката на „изчегъртване“. Ситуацията бе приета като лична вендета от д-р Кацаров и несправедливост", коментира Ганев.
Той допълни, че при "Има такъв народ" има ръст, но не вярва да достигнат 30 депутата отгоре. А при Демократична България и "Изправи се! Мутри вън" не очаква нарастване на електоралната подкрепа.
"Съставянето на следващо правителство зависи от "Има такъв народ", ако прекрачат "червените" линии, които са си поставили, да се коалират с т.нар. партии на статуквото, ще има кабинет. Част от служебния кабинет може да бъде припознат за редовен кабинет", сподели Ганев. А според проучванията към момента, малка преднина начело имат ГЕРБ.
20% от избирателите взимат решение за кого да гласуват или в самия ден на вота, или няколко дни преди това.
Според него от "Има такъв народ" горят мостове, като отказват коалиране с БСП, но не смятам, че ще има трети избори. Защото ако се случи, може да доведе отлив от подкрепата към партията на Трифонов.
"На редовните избори вотът беше протестен срещу ГЕРБ, но не се знае дали той ще толкова силен след оттеглянето на Бойко Борисов", каза още Димитър Ганев.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31      
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09