Анализи

Съдбата на големите инфраструктурни проекти в Пловдив

  14.06.2021 15:15  
Съдбата на големите инфраструктурни проекти в Пловдив

Няколко големи проекта трябва да започна, продължат и финализират през текущата година във втория по големина град. На какъв етап са те?

На 12 юни е подписан договор и е изпратено възлагателно писмо до избрания изпълнител да започне да проектирането за реконструкция на ул. „Даме Груев“. Срокът е 1 месец, след което вероятно през август ще стартира първият участък“, каза кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Друг важен проект – този за водния цикъл, се изпълнява в срок, независимо че работата по него беше спряна за период от 3 месеца заради пандемията. „Много са проблемите, но това е сложна операция в гъст район. Приключени са два подобекта, остава районът около Новотела, който ще е завършен до края на юли. В кв. "Захарна фабрика" има машини, защото започва полагането на последния износващ пласт асфалт. Там остава да се направи и подмяната на 50 метра чугунен водопровод, на ул. "Петър Шилев", уточни кметът.

Сроковете за ремонт на Небет тепе ще бъдат спазени. Очаква се дейностите да започнат всеки момент.

Друг голям проект, който отнема вече години, е този за зоопарка. Документите са все още в съда.

„По отношение на проекта "Модър - Царевец" сме обезпокоени пробивът да не изпревари Южния обходен колектор и предстои оперативка с управителя на ВиК Спартак Николов. Пасарелката ще бъде демонтирана през август-септември“, заяви кметът Димитров.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Кристияно Роналдо: Пийте вода!
 15.06.2021 21:55      
Видео
Ето как да обелите сварените яйца за секунди
 13.06.2021 19:31