Новини

Дневник лъже, че Каракачанов е осъден от ВАС

  14.06.2021 18:20  
Дневник лъже, че Каракачанов е осъден от ВАС

Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов не е осъден за насаждане на омраза към ромите, както днес обяви сайтът „Дневник“. Фалшивата дописка е с автор Лора Филева, дъщеря на Румяна Бъчварова – бивш шеф на политическия кабинет на Бойко Борисов и настоящ посланик в Израел. Действително има дело от 2019 година в Комисията по дискриминация, което е заведено от ромския активист Ачо Йорданов от сдружение „Единство“, станал скандално известен с това че в офиса на неправителствената му организация държи турското знаме и портрет на Кемал Ататюрк.

Искът на Йорданов срещу Каракачанов е подкрепен от Българския хелзинкски комитет, като защитата му е поета от адвокатката Адела Качаунова.

Преди време Комисията за защита от дискриминация реши, че в думите на Красимир Каракачанов няма дискриминация и точно това бе атакувано в съда от БХК и Ачо Йорданов. Репликата на Каракачанов заради която е жалбата срещу него е по повод побоя, който двама роми нанесоха на военен в село Войводино. Председателят на ВМРО казва; „Циганите в България станаха изключително нагли“ и добавил, че „преди няколко години биха полицаи, сега военен. Търпимостта на българското общество се изчерпва“.

Въз основа на тези думи Ачо Йорданов и БХК завеждат делото. В решението на Върховния административен съд, с номер 6976, е записано – „връща делото като преписка в КЗД за ново произнасяне…“Дори в сайта на БХК и в Медиапул никъде не се споменава, че бившият вицепремиер е с произнесена присъда, защото това не е вярно.

А вместо да отразят коректно информацията, в „Дневник“ пускат откровената лъжа, че Каракачанов е осъден, въпреки че по такива дела обичайното е глоба в размер от 300 до 500 лв. В това няма нищо учудващо – медията е на Иво Прокопиев, който стои зад проекта „Демократична България“. В момента тече предизборна кампания и явно е в ход очерняне на опонентите на „дясната“ коалиция.

Така че зад лъжата прозира политическа манипулация в полза на „Демократична България“.

Ачо Йорданов е бил кандидат за кмет на Сименовград. В кабинета си държи турско знаме и портрет на Кемал Ататюрк.
Адвокати на БКХ, ръководен от Красимир Кънев (на снимката), са водили делото.

Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Ето как да обелите сварените яйца за секунди
 13.06.2021 19:31      
Видео
Навигационна система за обувки
 12.06.2021 20:03