Икономика

Спецполицаи охраняват черешите в Кюстендилско

  15.06.2021 15:51  
Спецполицаи охраняват черешите в Кюстендилско
  bTV

Специализирана полицейска операция за охрана на черешовите масиви стартира днес на територията на кюстендилска област, съобщава БГНЕС. Полицаите трябва да охраняват прибирането на черешовата реколта на от три общини – Кюстендил, Невестино и Бобов дол. 

В операцията участват близо 80 служители на Жандармерията и Гранична полиция. 

Снимка: БГНЕС

„Операцията е така организирана, че да има постоянно полицейско присъствие край черешовите масиви и пунктовете за изкупуването на продукцията“, обясни инспектор Васил Паргов – началник на сектор „Охранителна полиция“.

Пунктовете за събиране на реколтата към днешна дата са 26, но броят им непрекъснато се увеличава. Инспектор Паргов поясни, че кампанията закъснява и ще продължи до към 15 юли. 

„За миналата година няма констатирани нарушения при прибирането на черешовата реколта, конфискувани са на четири пъти минимални количества незаконно набрани череши под 20-на килограма“, категоричен беше инспектор Паргов.  

За прибирането на черешовата реколта ще бъдат изградени и две подвижни КПП-та, едното при с. Коняво, а второто в района на пътя с. Драговищица и ГКПП „Олтоманци“.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Ето как да обелите сварените яйца за секунди
 13.06.2021 19:31      
Видео
Навигационна система за обувки
 12.06.2021 20:03